TRAGEDIJA: Turista UMRO ćerki pred OČIMA, oživljavali ga 50 minuta, dok su čekali Hitnu pomoć!

Izvor: BKTV News, 16.Avg.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA: Turista UMRO ćerki pred OČIMA, oživljavali ga 50 minuta, dok su čekali Hitnu pomoć!

Drama!

Prava drama odigrala se juče na Dugom otoku u Hrvatskoj kada je turista iz Italije počeo da se davi u moru. Njega su izvukli na obalu drugi kupači, a potom krenuli da ga oživljavaju.

"Čuli su se pozivi u pomoć na italijanskom. Žena je bila u moru do pojasa i držala je čoveka koji je već bio plav i podbuo. Pokušavala je da ga izvuče na plažu. Sunčala sam se s prijateljicama na plaži Veli žal na Dugom otoku i odmah smo ustale. Kupači su ga izvukli >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na plažu i počeli s reanimacijom. Priskočili su domaći lekar koji je sa porodicom došao na kupanje i Italijan koji je imao malu masku za kiseonik i počeli su da mu masiraju srce - rekla je za 24sata M. Ž. (33) iz Zagreba.

Ona kaže da je njena prijateljica odmah pozvala i Hitnu pomoć u 10.40 sati.

"Bili su prilično "flegma" u telefonskom razgovoru, ali valjda takvi treba da budu. Hitna je trebalo da stigne sa druge strane ostrva, iz mesta Sali udaljenog 40 kilometara. S nestrpljenjem smo je čekali jer je čovek u nekoliko navrata davao znakove života, srce bi počelo da mu kuca ili bi na trenutak prodisao. Pena mu je krenula na usta i okrenuli smo ga na bok, a lekar ga je neprestano masirao punih 50 minuta. Opet smo nazvali Hitnu, a oni su nas pitali jesu li nam još potrebni i jesmo li ga oživeli. Rekli su da ne znaju gde im je vozilo i kako da dođu do njega. Lekarka iz Božave bila je navodno s nekim pacijentom kojeg je pratila na trajekt. Hitna je napokon došla nakon punih 50 minuta", tvrdi M. Ž., ali kaže da za nesrećnog čoveka bilo prekasno.

Beživotno telo su pokrili peškirom, a pored njega je stajala ćerka.

"Vozač Hitne se polako parkirao, izašao i zaključao auto. Ćerka preminulog, koja pomalo govori hrvatski, tada je rekla da požuri, a on je bio neprijatan prema njoj. Lekarka je došla u košulji, farmerkama i papučama jer su je digli s "pripravnosti". I ona je bila sva usporena i nije ulivala poverenje da zna šta radi. Kupači su se ljutili na njih što ih toliko nema, iako možda i nije bila njihova krivica. Međusobno su razgovarali šta će sa čovekom i hteli su da ga ostave na plaži među kupačima do dolaska mrtvozornika. Tad ih je lekar koji je sve vreme pokušavao da spasi život, nagovorio da ga odvezu s plaže. 
Stavili su ga na nosila i otišli. Ostao nam je loš osećaj da je čovek mogao da preživi da su došli pola sata ranije!", kaže M. Ž.

M.Ž. dodaje da je bilo prestrašno čekati 50 minuta.

"Možda su mogli da ga spasu, možda bi sad bio živ", kaže ogorčeno sagovornica.

U Zavodu za hitnu medicinu i Ministarstvu zdravlja Hrvatske nisu dali odgovor zbog čega je ekipi Hitne pomoći bilo potrebno toliko dugo da stignu na mesto nesreće.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.