Sukobi na protestu zbog rušenja zgrade pozorišta u Tirani

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2020, 13:11

Sukobi na protestu zbog rušenja zgrade pozorišta u Tirani

Albanska policija sukobila se danas u Tirani s pristalicama opozicije koje su protestovale zbog rušenja zgrade Narodnog pozorišta.

Grupu umetnika i neke opozicione lidere policija je jutros potisnula s mesta ispred zgrade, pre nego što je počelo njeno rušenje.

Jedan opozicioni političar rekao je da je uhapšeno 30 ljudi, među kojima je i novinar.

Na televizijskom snimku moglo se videti kako policija uvodi u kombi liderku male opozicione stranke Moniku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kriemadi, suprugu predsednika Albanije Iljira Mete.

Odluci vlade da sruši zgradu Narodnog pozorišta, koju su izgradili Italijani kada su okupirali Albaniju u Drugom svetskom ratu, protivili su se umetnici, opozicioni političari i drugi građani, ističući da je treba renovirati.

Lider opozicione Demokratske stranke Ljuljzim Baša pozvao je građane da obore vladu zbog rušenja zgrade Narodnog pozorišta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽESTOK SUKOB NA PROTESTU Albanske vlasti SRUŠILE POZORIŠTE, demonstranti se sukobili sa policijom, reagovala i EU (FOTO)

Izvor: Blic, 17.Maj.2020

EU je pozvala na smirivanje situacije u Albaniji gde se policija sukobila sa protestantima tokom rušenja zgrade Narodnog pozorišta u Tirani.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.