Sud u Zadru ipak odredio pritvor osumnjičenima za silovanje maloletnice

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Zadru ipak odredio pritvor osumnjičenima za silovanje maloletnice

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zadru prihvatilo je žalbu tužilaštva i odredio jednomesečni pritvor petorici mladića osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloletnice Vanraspravno veće Županijskog suda u Zadru prihvatilo je danas žalbu tužilaštva i odredio jednomesečni pritvor petorici mladića osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloletnice. Hrvatski mediji javljaju da je u toku privođenje osumnjičenih, koje je istražni sudija nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pustio da se brane sa slobode, što je izazvalo negodovanje javnosti. Večernji list navodi da je pritvor određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od uništavanja dokaza i opasnosti od ponavljanja nedela.PROČITAJTE JOŠ - UŽAS KOD ZADRA: Grupa mladića godinu dana silovala devojčicu (15), sud ih pustio da se brane sa slobode Slučaj višestrukog grupnog silovanja 15-godišnjakinje iz okoline Zadra i puštanje osumnjičenih za silovanje da se, uz mere opreza, brane sa slobode, iako žive u istom mestu kao i žrtva, izazvalo je burne reakcije javnosti. Organizacije civilnog društva su za subotu u više gradova najavile proteste podrše žrtvama seksualnog nasilja pod nazivom "Pravda za devojčice”. Prema prijavi, osumnjičeni su silovanje snimili mobilnim telefonom, pa su snimkama žrtvu ucenjivali godinu dana da bi od nje iznudili seksualne odnose, a ako na to ne pristane, pretili su joj da će snimke poslati njenim roditeljima i prijateljima. Istražni sudija koji je doneo odluku o puštanju napadača na slobodu, u međuvremenu je otišao na bolovanje, a zbog tog slučaja je primio pretnje i zatražio policijsku zaštitu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Hrvatska: Osumnjičenicima za grupno silovanje određen istražni zatvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2019, 09:57

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odredilo je nakon žalbe Državnog odvjetništva 30-dnevni istražni zatvor za petoricu mladića koje je zadarska policija kazneno prijavila za opetovano grupno silovanje maloljetnice. Hrvatski mediji izvijestili su da je u četvrtak, 17. listopada oko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.