Sud odbio žalbu, Medojević ostaje u zatvoru

Izvor: RTS, 02.Dec.2018, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbio žalbu, Medojević ostaje u zatvoru

Apelacioni sud odbio je žalbe advokata lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i potvrdio rešenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva meseca zbog odbijanja svedočenja, prenosi RTCG. Medojevićev advokat: Ići ćemo do Strazbura.
Na sajtu Apelacionog suda navodi se da je rešavajući po žalbi punomoćnika svedoka Nebojše Medojevića, sud doneo rešenje kojim je odbio kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svedoka i potvrdio rešenje Višeg suda u Podgorici.

"Takođe, Apelacioni sud je, rešavajući po žalbi punomoćnika svedoka Milana Kneževića, doneo rešenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu punomoćnika ovog svedoka i potvrdio rešenje Višeg suda u Podgorici", navodi se iz Apelacionog suda.
Advokati Medojevića i Kneževića u petak su predali žalbu na donešena rešenja, kojima je Viši sud u Podgorici odredio pritvor u trajanju do dva meseca zbog njihovog odbijanja da svedoče.
Advokat Dražen Medojević najavio je podnošenje žalbe Ustavnom sudu i ocenio odluku o zatvoru političkom.
Dražen Medojević, koji zastupa Nebojšu Medojevića, rekao je za RTCG da će "ići do kraja, do Strazbura" (Evropskog suda pravde).
"Ovde su prekršene mnoge norme. Nećemo se zaustaviti na ovome. Svi pravni argumenti su na našoj strani", rekao je advokat Medojević.
Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da odluka Apelacionog suda pokazuje da "pravde nema".
Preneo je poruku Milana Kneževića da on neće u zatvor, već da će ostati u Skupštini.
"To što su nam oteli Nebojšu Medojevića i što su ga u jednoj brutalnoj policijskoj akciji preselili u spuški zatvor, nešto je što ne bi želeli da se nikome desi. Milan Knežević će ostati u Skupštini Crne Gore. S njim će biti poslanici DF-a. Mi ćemo izlaziti i komunicirati sa svim građanima koji se ovđe okupe", naveo je Mandić.
Marina Medojević, supruga pritvorenog Nebojše Medojevića ranije je saopštila da će  ako mu bude produžena zatvorska kazna, protestovati.
Lider Pokreta za promene, članice opozicionog Demokratskog fronta, Nebojša Medojević uhapšen je u četvrtak kasno uveče po izlasku iz Skupštine Crne Gore i bez ukidanja imuniteta, sa obrazloženjem da odbija da svedoči u jednom slučaju korupcije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medojević ostaje u zatvoru!

Izvor: Mondo, 02.Dec.2018

Apelacioni sud odbio je žalbe advokata lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i potvrdio rešenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva meseca zbog odbijanja svedočenja...Foto: MONDO/Isidora Matović Advokat Medojević..   “Apelacioni sud Crne Gore je, rešavajući...

Nastavak na Mondo...

DORIS PAK O OBACIVANJU MEDOJEVIĆEVE ŽALBE: Kako je moguće da Apelacioni sud ne poštuje Ustav, EU probudi se!

Izvor: Kurir, 02.Dec.2018

Doris Pak, poslanica Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu, oglasila se danas na Tviteru povodom odluke Apelacionog suda da odbije žalbe advokata Nebojše Medojevića, a kojom je odlučeno da on ostane u zatvoru.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.