Stotine vernika se okupilo u Ostrogu, pešačili i po 11 kilometara; Amfilohije: Da se iscele svi virusi, a posebno virus bratomržnje  (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 12.Maj.2020, 12:06

Stotine vernika se okupilo u Ostrogu, pešačili i po 11 kilometara; Amfilohije: Da se iscele svi virusi, a posebno virus bratomržnje (FOTO/VIDEO)

Kiša nije omela na stotine vernika da dođu u ostroške grede na praznik Svetog Vasilija Kiša nije omela na stotine vernika da dođu u ostroške grede na praznik Svetog Vasilija i pristupe ćivotu čudotvorca. Policija je i dalje prisutna prilazima Ostrogu i ne dozvoljava prolaz automobilima. - Krenuo sam sa društvom iz Danilovgrada i kada nismo mogli vozilom dalje krenuli smo peške železničkom prugom do stanice Ostrog, a odatle kozjim stazama do svetinje, priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Balša iz Danilovgrada. Jedanaest kilometara prevalili su peške Nikšićani Goga Šipčić i Milivoje Musić. Nije im smetala kiša koja ih je pratila sve do Ostroga. - Pristupili smo svecu i od njega uzeli blagoslov. Okrepljeni i dihovno jaki proslavljamo praznik Svetog Vasilija koji leči sve moguće viruse, i ne samo od korone, nego i od mržnje, zlobe, nemorala i svake druge nečistote, poručuju Šipčić i Musić. Grupa mladih uputila se iz Bjelopavlića peške noseći ikonu Svetog Vasilija. - Ostroški čudotvorac čuva nas od svake bolesti i nevolje, poručili su momci iz Bjelopavlića.Foto V.KadićIz Bjelopavlića peške nosili ikonu Svetog Vasilija, Foto V.Kadić U prazničnoj liturgijskoj besedi mitropolit Amfilohije kazao je da je najbolja vakcina za iscelenje od svih virusa - sila Hristova. - Ona je spasenje svakog ljudskog bića. U ovoj pustinji 350 godina na stotine hiljada ljudi dolazili su i dolaze da preko Hristove haljine dotaknu mošti Svetog Vasilija, rekao je mitropolit Amfilohije, dodajući da je dobro što se naučnici trude da pronađu vakcinu protiv korone. - Ali pre nje - evo vakcine koja deluje kroz vekove, kroz mošti ostroškog čudotvorca. Osećam da se isceljuje ovaj virus, ali i bogomržnja i bratomržnja, poručio je vladika. Foto PrintskrinŠipčić i Musić,Foto V.Kadić Nikšićki atletičari i ljubitelji trčanja jutros su prevalili trasu od Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću do Gornjeg manastira Ostrog i potom pristupili svecu. Drago Musić, Dušan Krcunović, Slađana Perunović, Željko Milović, Mrdelja Čvorović, Blagota Adzić i Nemanja Stevović kažu da su kondiciono spremni i da im nije smetala kiša koja ih je tokom trke na momente pratila. Pobednici su svi, poručuju nikšićki dugoprugaši.Foto V.Kadić Foto V.Kadić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mitropolit Amfilohije služio liturgiju u Ostrogu

Izvor: RTS, 12.Maj.2020

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije služio je u manastiru Ostrog liturgiju povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog i poželeo da se iscele svi virusi, a posebno, kako je rekao "virus bratomržnje i bratskih nesreća". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.