Mitropolit Amfilohije služio liturgiju u Ostrogu

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 12:17

Mitropolit Amfilohije služio liturgiju u Ostrogu

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije služio je u manastiru Ostrog liturgiju povodom dana Svetog Vasilija Ostroškog i poželeo da se iscele svi virusi, a posebno, kako je rekao "virus bratomržnje i bratskih nesreća".
Mitropollit je posebnu radost izrazio zbog velikog broja mladih koji su došli u Ostrog.

Nakon liturgije mitropolit je okupljenim vernicima rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je "najbolja vakcina za isceljenje svih virusa i onih duhovnih, duševnih i telesnih - Sveti Vasilije".
"Sabiraju se stotine hiljada ljudi da se dotaknu haljina Hristovih, a haljine njegove jesu i mošti Svetog Vasilija, da se dotaknu da bi se iscelili od svojih duševnih i telesnih nevolja i bolesti", kazao je Amfilohije, prenose Vijesti.
Istakao je da je dobro da naučnici pronađu vakcinu protiv virusa, ali dok se ta vakcina ne pronađe tu je, kazao je, Sveti Vasilije, "vakcina koja deluje kroz vekove".
"Molitvama svih vas, ali dejstvom sile Božje i Svetog Vasilija osećam i vidim da se isceljuje i ovaj virus ali da se isceljuju još opakiji virusi koji vladaju ljudima ovde u ovom svetu, a to su virusi bogomržnje i bratomržnje, najopakiji virusi koji gospodare i za koje je najbolja vakcina ovaj sveti dan i ove svete mošti", rekao je Amfilohije.
Policija danas nije zaustavljala građane koji su išli u manastir Ostrog da se poklone moštima Svetog Vasilija Ostroškog.
Kao i prethodnih godina, građani su morali da automobile ostave kod crkve Svetog Stanka odakle su manastirskim prevozom ili peške išli do Gornjeg manastira.
Iz manastira su zamolili građane, koji se nalaze i izvan kapija manastira, da stanu u dva reda kako bi držali propisanu distancu, a redari su im delili maske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AMFILOHIJE PORUČIO SA OSTROGA: Sveti Vasilije je najbolja vakcina za ISCELJENJE SVIH VIRUSA i duševnih i telesnih! VIDEO

Izvor: Kurir, 12.Maj.2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije koji je danas služio liturgiju povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog, rekao je da je najbolja vakcina za isceljenje svih virusa, i onih duhovnih, duševnih i telesnih, Sveti Vasilije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.