Stotine osuđenika pobeglo iz zatvora u Nigeriji posle napada ekstremista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2022, 21:54

Stotine osuđenika pobeglo iz zatvora u Nigeriji posle napada ekstremista

Skoro 900 zatvorenika pobeglo je iz zatvora u Abudži, glavnom gradu Nigerije, saopštili su 6. jula zvaničnici dodajući da im je bekstvo omogućio napad islamskih ekstremističkih pobunjenika. Najmanje 443 od 879 begunaca se i dalje vode kao nestali, rekao je Umar Abubakar, portparol nigerijske zatvrske službe, dok su stotine drugih ili ponovo uhvaćeni ili predati policijskim stanicama. "Pobunjenici su 5. jula uveče izvršili napad na zatvor Kuje u Abudži sa eksplozivom veoma visokog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Više od 400 zatvorenika pobjeglo iz zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2022, 09:29

ABUDŽA - Više od 400 zatvorenika je nestalo i vjeruje se da su pobjegli nakon napada na zatvor u glavnom gradu Nigerije Abudži, rekli su zvaničnici, javlja BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.