Srbi u Šibeniku vređani na nacionalnoj osnovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Šibeniku vređani na nacionalnoj osnovi

BEOGRAD - Grupa nepoznatih osoba vređala je u Šibeniku dalmatinske Srbe na verskoj i nacionalnoj osnovi, saopšteno je danas iz Eparhije dalmatinske. Nepoznate osobe su, šetajući oko zgrade Pravoslavne crkve u Šibeniku, pevali pesme kojim su vređali Srbe i srpsku crkvu.

Kako je navedeno u saopštenju, takvo šikaniranje i vređanje pravoslavnih Srba u Šibeniku pokazuje da još nema slobode za sve građane tog grada i čitave Dalmacije.

Nadležne državne institucije treba da spreče takve pojave, koje su, navedeno je, primetne širom Hrvatske, a predstavljaju i prepreku ulasku Hrvatske u EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.