Snimci migranata kako preskaču ogradu na granici Srbije i Mađarske

Izvor: RTS, 03.Dec.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci migranata kako preskaču ogradu na granici Srbije i Mađarske

Mađarska policija je objavila snimke migranata koji preskaču ogradu na mađarsko-srpskoj granici.
Prema najnovijim podacima mađarske policije, oko 3.000 migranata je u novembru pokušalo da ilegalno uđe na teritoriju Evropske unije, što je ove godine rekordan mesečni broj.

Najviše njih pokušava da prekoči, zaobiđe ili iseče ogradu na mađarsko-srpskoj granici.
Mađarska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvi put je objavila snimke migranata koji preskaču ogradu na granici sa Srbijom.
Duž 175 kilometara dvostruke barijere, postavljene su termovizijske kamere koje prate kretanja azilanata, a za osmatranje granice koriste se i dronovi.
Dva tunela ispod ograde, otkrivena krajem prošle nedelje, mađarska policija je zatrpala. Odmah potom, obavljeno je i skeniranje zemljišta duž ograde, ali novi podzemni prolazi nisu pronađeni.
Zbog povećanog broja migranata, vladajuća mađarska stranka Fides tokom vikenda aktivirala je antimigrantski kabinet u parlamentu koji je konstatovao da se na balkanskoj migrantskoj ruti nalazi oko 100.000 ljudi.
Kako je saopšteno, Mađarska je odlučna da odbrani šengenske granice i sačuva bezbednost ljudi u zemlji.
Broj ilegalaca se od početka novembra naglo povećao i na severu naše zemlje. Procenjuje se da se nekoliko stotina migranata svakodnevno kreće duž srpsko-mađarske granice pokušavajući da se ilegalno domogne Evropske unije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snimci migranata kako preskaču ogradu na granici s Mađarskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019

Mađarska policija objavila je snimke na kojima se vide migranati kako preskaču ogradu na mađarsko-srpskoj granici...Prema najnovijim podacima mađarske policije, oko 3.000 migranata je u novembru pokušalo da ilegalno uđe na teritoriju EU, što je ove godine najveći broj za jedan mesec, prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.