Sneg paralisao Hrvatsku, bura zaustavila i trajekte (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 13.Nov.2017, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg paralisao Hrvatsku, bura zaustavila i trajekte (VIDEO)

Sneg koji pada u Hrvatskoj pravi probleme u saobraćaju. Snag na putu za Zagreb. Zbog olujnog vetra zatvorene i brodske linije.

Sneg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, Gorskom Kotaru...Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima. Mogući su i odroni, upozoravaju nadležne službe.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trenutno nema otvorenog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, a granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji.

Zbog vetra deonica autoputa Rijeka-Zagreb, između petlji Kikovica i Delnice otvorena je samo za putnička vozila, na autoputu A7 Draga-Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu uvedena je i dodatna zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uslova vožnje na prilazima Gorskom kotaru zabranjen je saobraćaj za teretna vozila dok ostale kategorije moraju imati zimsku opremu.

Zbog bure, olujne jačine, u prekidu su i trajektna linija: Brestova-Porozina, brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak, katamaranske linije: Rijeka-Rab-Novalja, Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split.

Snežne padavine i kiša prave probleme i u saobraćaju u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.