Snažno nevreme pogodilo region, četiri žrtve u Hrvatskoj i Sloveniji, u Srbiji spaseno 15 osoba

Izvor: VOA, 19.Jul.2023, 22:03

Snažno nevreme pogodilo region, četiri žrtve u Hrvatskoj i Sloveniji, u Srbiji spaseno 15 osoba

Nevreme praćeno snažnim vetrom, jakom kišom i grmljavinom pogodilo je u sredu uveče Srbiju. Aerodrom "Nikola Tesla" bio je privremeno zatvoren, delovi Vojvodine i Beograda su bez električne energije, a oluja je nanela štetu u više mesta, prenosi agencija FoNet. Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije iz olujnog nevremena koje je pogodilo u večernjim časovima Srbiju spasili su 15 osoba, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na Fejsbuk stranici. Destoro ljudi, među kojima je bilo petoro dece, vatrogasci su spasili iz šume u Beočinu u naselju Dunav, a jedna žena je spasena u Begeču iz automobila. Iz čamca na koji je palo drvo na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu vatrogasci su spasili čoveka, dok su kragujevački vatrogasci-spasioci spasili tri osobe. Jak vetar je u Beogradu obarao drveće, na jednom gradilištu na Novom Beogradu se srušio kran, a pojedini delovi grada – Banovo brdo, Žarkovo i Zvezdara ostali su bez struje. Dva krana su pala tokom nevremena na Novom Beogradu na gradilištu stambenog kompleksa "Airport Garden", saznaje portal N1, nema povređenih. Na društvenim mrežama, građani objavljuju dramatične prizore oluje. Kako saznaje RTS ispalo je nekoliko dalekovoda na visokom naponu, a još se lociraju kvarovi. U preduzeću "Elektromreža Srbije" je rečeno da će ekipe izaći na teren čim prođe nevreme, a istakli su da dosta problema ima i na niskonaponskoj mreži.   Zbog kiše i olujnog vetra tokom večeri je na nekim prugama u Srbiji došlo do pada drveća na šine i problema u napajanju kontaktne mreže strujom, što je izazvalo teškoće u funkcionisanju železničkog saobraćaja. Nevreme je pogodilo i Novi Sad, Loznicu, Šabac, Šid, Sremsku Mitrovicu,Irig, Smederevo i Bačku Palanku. Oluja je, prethodno, zahvatila Hrvatsku i Sloveniju. Dva muškarca poginula su u Zagrebu usled pada stabala, saopštila je Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, prenosi Radio Slobodna Evropa. Hrvatski mediji su objavili da je poginula još jedna osoba, dok je u Sloveniji takođe prijavljena jedna žrtva nevremena. Dve osobe u toj državi su povređene od udara groma.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVREME UGASILO STRUJU ŠIROM SRBIJE Ekipe EMS-a pokušavaju da uključe ispale dalekovode

Izvor: Blic, 19.Jul.2023

Zbog jakog nevremena prećenog olujnim vetrom i grmljavinom koje je danas oko 19 časova zahvatilo delove Srbije, iz prenosnog sistema ispalo je nekoliko dalekovoda naponskog nivoa 110, 220 i 400 kV i to uglavnom na teritoriji Vojvodine i delovima Beograda.

Nastavak na Blic...

Nevreme sinoć pogodilo Republiku Srpsku, žena poginula u Brčkom, jutros oluja u Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2023, 07:27

Područje Republike Srpske pogodilo je sinoć snažno nevreme praćeno jakim vetrom, kišom i gradom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SNIMAK OD KOG ĆETE SE NAJEŽITI Šipka pada vertikalno na kolovoz tik između dva automobila na Novom Beogradu: Tragedija izbegnuta ZA DLAKU (VIDEO)

Izvor: Blic, 20.Jul.2023

Tokom večernjih sati u Beogradu je duvao jak vetar praćen grmljavinom i pljuskovima, dok su se na društvenim mrežama širili snimci superćelijske oluje koje je brisala sve pred sobom.

Nastavak na Blic...

Dan posle oluje - delovi Niša bez struje, poplave, krov na ulici i zatrpani automobili

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jul.2023

Poplavljene ulice, oboreni bilbordi, pokidani kablovi, lišće i grane na kolovozu, odvaljeni krovovi, polomljena stabla i automobili zaglavljeni ispod njih - slika je dan nakon nevremena koje je u sredu uveče pogodilo Niš i okolinu. Na terenu su ekipe JKP Parking servis i JKP Mediana. Vatrogasci su...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.