Slovenija pravi papir za turske izborne listiće

Izvor: RTS, 25.Avg.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija pravi papir za turske izborne listiće

Slovenačka fabrika papira "Radeče" dobila je posao izrade papira na kojem će se štampati glasački listići za predstojeće parlamentarne izbore u Turskoj, zaposlivši tako sve svoje kapacitete radom u četiri smene.
Direktor fabrike Igor Rakuša potvrdio je Hini da su već proizveli 2.700 tona papira, ali nije želio da otkrije vrednost posla jer se radi o poslovnoj tajni, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Fabrika koja je nekada radila specijalni papir za štampanje tolara, prve slovenačke nacionalne valute, završila je 2013. godine u stečaju, ali je reorganizovana i sada uspešno posluje, zasnivajući svoje poslovne rezultate na izvozu.
Ove godine, navode, očekuju rekordni prihod od 40 miliona evra.
Fabrika izvozi 97 odsto svoje proizvodnje u preko 40 zemalja, a ima iskustva i s papirom za glasačke listiće, jer je pre nekoliko godina dobila sličnu narudžbinu iz Bosne i Hercegovine.
U slovenačkim medijima ovih se dana pojavila informacija da će se se u Sloveniji štampati glasački listići za izbore u Turskoj, što bi upitnim mogla da oceni turska opozicija koja se boji manipulacija izbornim rezultatom.
Direktor slovenačke fabrike tvrdi da se radilo o pogrešnoj informaciji i da je u Radeču izrađen samo papir za obrasce na kojima će glasači zaokruživati imena kandidata za turski parlament.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zvanično je juče sazvao prevremene izbore, kako bi prekinuo politički "ćorsokak", nastao posle parlamentarnih izbora u junu.
Erdoganova odluka o prevremenim izborima usledila je posle sastanka s predsednikom parlamenta Ismetom Jilmazom.
Iako tačan datum izbora nije zvanično objavljen, predsednik je ranije najavio da bi glasanje moglo da bude održano 1. novembra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SLOVENCI ŠTAMPAJU GLASAČKE LISTIĆE ZA TURSKE IZBORE: Rade čak u 4 smene, ne mogu sve da postignu

Izvor: Kurir, 25.Avg.2015

Direktor fabrike potvrdio je da su već proizveli 2.700 tona papira, ali je rekao da je vrednost posla - poslovna tajna..LJUBLJANA , 25. avgusta 2015. (Beta) - Slovenačka fabrika papira Radeče dobila je posao izrade papira na kojem će se štampati glasački listići za parlamentarne izbore u Turskoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.