Slovenačka policija uhapsila hrvatskog veterana s pet bombi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2009, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačka policija uhapsila hrvatskog veterana s pet bombi

ZAGREB - Slovenačka policija uhapsila je na graničnom prelazu Dobova hrvatskog veterana koji je imao sa sobom pet bombi i pretio napadom, a izjavio je i da će da ubije slovenačkog premijera Boruta Pahora, javljaju danas hrvatski mediji.

Hrvatski veteran, za koga mediji navode da ima psihičkih problema, uhapšen je sinoć oko 21 sat pošto je, ljut na slovenačko blokiranje hrvatskih pregovora sa Evropskom unijom, pretio napadom bombama, nakon čega je izveden iz voza Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - Cirih, koji prolazi kroz Zagreb i Ljubljanu.

Kako je uhapšeni izjavio policajcima da hapšenjem nisu ništa postigli jer nije sam, a u vozu ima još bombi, policija je počela da pretražuje voz na ljubljanskoj železničkoj stanici, ali nije našla ništa sumnjivo.

Ljubljanska policija potvrdila je da je uhapšen hrvatski državljanin i da je prilikom hapšenja kod njega nađeno pet bombi.

Policija tvrdi i da je muškarac hteo da izvuče osigurač na bombi, a da se policajac brzo snašao, bacio se na njega i oduzeo mu bombu.

Hrvastki mediji ističu da se radi o 50-godišnjem I.Z. iz Vukovara, koji je već bio na bolničkom lečenju zbog psihičkih problema.

Navodi se da je I. Z. 1991. bio zarobljenik u logoru Stajićevo i da se nalazi na šengenskoj crnoj listi jer je zbog pokušaja napada eksplozivom krajem 90-ih bio uhapšen u Nemačkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Hrvat za planiranje napada na Pahora

Izvor: S media, 11.Jul.2009

Slovenačka policija uhapsila je jednog hrvatskog državljanina koji je imao pet bombi kod sebe i osumnjičen je da je planirao da ih postavi u Ljubljani pred državne objekte i izvrši atentat na slovenačkog premijera Boruta Pahora. ..Kako javlja Hina, hrvatski državljan star 59 godina sinoć je...

Nastavak na S media...

Hrvat nameravao da bombama raznese Boruta Pahora

Izvor: Press, 12.Jul.2009, 03:36

U vozu koji je putovao za Ljubljanu uhapšen je Hrvat koji je pretio da će bombom da raznese slovenačkog premijera Boruta Pahora. Zbog toga je preksinoć slovenačka policija cele noći pretraživala vozove na ljubljanskoj železničkoj stanici. .Sve je počelo oko 21 sat na graničnom prelazu Dobova,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.