Skoplje, napad na Zijadina Selju pokušaj ubistva

Izvor: RTS, 10.Maj.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje, napad na Zijadina Selju pokušaj ubistva

Makedonsko državno tužilaštvo procenilo je da je napad na lidera Alijanse za Albance Zijadina Selju bio pokušaj ubistva i da su za sada privedene dve osobe koje su u tome učestvovale.
Kako se navodi, od do sada pribavljenih dokaza postoje osnove sumnje da dve identifikovane osobe koje su napale Selju, zajedno sa drugim osobama koje još nisu identifikovane, izvršile "krivično delo ubistvo" 27. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za vreme događaja u Sobranju Makedonije.

Nadležni skopski javni tužilac je doneo naredbu za istražni postupak za dva identifikovana napadača, kao zahtev sudiji za prethodni postupak da im odredi pritvor.
Policija je pre podne potvrdila da su za napad na Selu uhapšeni tridesetdevetogodišnji Kiril Georgijevski i njegov šezdesetosmogodišnji otac.
Navodi se da je Kire Georgijevski, glavni osumnjičeni za napad na Zijadina Selju tokom nasilnog upada demonstranata u Sobranje Makedonije, uhapšen rano jutros, a da je, istovremeno, kao saučesnih uhapšen i njegov otac.
Georgijevski i njegov otac, navodi Koha pozivajući se na policijske izvore, vide se na više snimaka bezbednosnih kamera u parlamentu kako udaraju Selju u lice.
Na snimku se vidi i kako pet osoba vuku onesvešćenog Selju, krvavog lica, kroz hodnik skupštine.
Prilikom pretresa kuće Georgijevskog, policija je pronašla i zaplenila kao dokazni materijal odeću osumnjičenih koju su nosili tokom dešavanja u parlamentu, na kojoj ima vidljivih tragova krvi, kao i tri mobilna telefona.
Tokom nasilnog upada pristalica stranke VMRO-DPMNE u Sobranje Makedonije 27. aprila povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima je Zijadin Selja najozbiljnije. Lider Alijanse za Albance, koji je zadobio ozbiljne povrede glave, pušten je u subotu, 6. maja, na kućno lečenje.
Policija je, prema medijima, identifikovala i trećeg napadača na Selju, koji se ne vidi na snimcima iz Sobranja objavljenim u medijima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.