Skoplje: Sedam godina zatvora ocu koji je prodao kćerku za 6.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2020, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Sedam godina zatvora ocu koji je prodao kćerku za 6.000 evra

Krivični sud u Skoplju osudio je na sedam godina zatvora oca koji je prodao maloletnu kćerku u Sloveniju, saopštilo je danas Tužilaštvo Severne Makedonije.

Kako se navodi, optuženi T. D. je 2013. godine prisilio na brak svoju tada 17-godišnju kćerku i prodao je za 6.000 evra porodici u Sloveniji.

Tu maloetnicu je, ističe se, nova porodica tretirala kao predmet kupovine, zbog čega je nadležni sud u Mariboru u decembru 2015. osudio njenog supruga i njegove rodtelje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i izrekao im efektivne zatvorske kazne.

O tom slučaju je slovenački javni tužilac obavestio Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije, koje je odmah započelo istragu protiv oca koji je prodao kćerku, a preko međunarodne pravne pomoći obezbeđeni su dokazi i razmenjene informacije sa slovenčkim kolegama.

"U toku istrage je utvrđeno da su roditelji momka dogovrili brak i da se otac maloletnice saglasio da nevestu da za novac čoveku kojeg prvi put vidi, a kada se maloletnica usprotivila optuženi je fizički napao i prisilio na brak", navodi se u saopštenju Tužilaštva Severne Makedonije.

Prema presudi koju je objavio Osnovni krivični sud Skoplje, navodi se da je optuženi T. D. "proglašen da je kriv za počinjeno krivično delo 'trgovina detetom' i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Skoplju osuđen na sedam godina otac koji je prodao kćerku za 6.000 evra

Izvor: Danas, 10.Jan.2020

Krivični sud u Skoplju osudio je na sedam godina zatvora oca koji je prodao maloletnu kćerku u Sloveniju, saopštilo je danas Tužilaštvo Severne Makedonije. Kako se navodi, optuženi T. D. je 2013. godine prisilio na brak svoju tada 17-godišnju kćerku i prodao je za 6.000 evra porodici u Sloveniji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.