Simović: Sve je prolazno, veze sa Srbijom će ostati

Izvor: RTS, 28.Maj.2020, 21:26

Simović: Sve je prolazno, veze sa Srbijom će ostati

Crna Gora će zadržati kriterijum za otvaranje granica do 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a Srbija još nije na listi tih zemalja, rekao je potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti Milutin Simović.
Simović je u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića, rekao da je primarni interes očuvanje života i zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građana.

"Danas će biti sjednica NKT-a, dobili smo preporuke IJZ, zadržavamo kriterijum do 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika", naveo je Simović.
Istakao je da je već dobio tabelu država koje pripadaju toj grupi, dodajući da su one brojne.
"Nažalost, u toj grupi još nema Srbije. Kažem nažalost, vjerujući i nadajući se da će brzo doći, zato što je to odnos države prema prijateljskoj i susjednoj državi, i zato što je to i ekonomska potreba Crne Gore", istakao je Simović.
On je poručio da je "sve ovo prolazno", a da će neraskidive veze sa Srbijom ostati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

CRNA GORA PROŠIRILA SPISAK Na listi dobrodošlih I KOSOVO

Izvor: Blic, 28.Maj.2020

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je večeras da je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) odlučilo da je od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva korona virusa manja od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.