Sijarto: Glasamo za Stop Soros, ne čekamo Venecijansku komisiju

Izvor: RTS, 19.Jun.2018, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto: Glasamo za "Stop Soros", ne čekamo Venecijansku komisiju

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da će u mađarskom parlamentu ove nedelje biti nastavljena procedura vezana za izglasavanje vladinog zakona poznatog kao "Stop Soros".
Rojters prenosi da je Sijarto na konferenciji za medije u švedskoj prestonici Stokholmu rekao da će se na glasanja ići bez čekanja i razmatranja stanovišta pravnih stručnjaka iz Venecijanske komisije. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ovo telo Saveta Evrope, koje se bavi ljudskim pravima, najavilo je izricanje mišljenja o mađarskom zakonu za petak.
"Da, sutra će biti održana sednica (parlamenta) na kojoj će se glasati i naša poslanička grupa (vladajuće stranke Fides premijera Viktora Orbana) glasaće za ovaj predlog", poručio je Sijarto.
Rojters ocenjuje da je ovaj zakon, koji ministru spoljnih poslova pruža ovlašćenje da zabrani nevladine organizacije koje podržavaju migracije i viđene su kao pretnja po nacionalnu bezbednost, deo kampanje nacionalističke vlade Mađarske protiv Džordža Sorosa, američkog milijardera mađarskog porekla.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.