Sarajevo ponovo najzagađeniji grad na svetu

Izvor: RTS, 14.Jan.2020, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo ponovo najzagađeniji grad na svetu

Glavni grad Bosne i Hercegovine ponovo je najzagađeniji grad na svetu. Građanima Sarajeva se preporučuje da što manje borave na otvorenom i izbegavaju bilo kakve napore.
Prema podacima sajta "Ervižual", indeks kvaliteta vazduha u Sarajevu danas iznosi 424.

Iza Sarajeva su Daka, Hanoj i Biškek u kojima je indeks kvaliteta vazduha nešto više od 200.  
Najgore je stanovnicima opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novi Grad, gde je najveća koncentracija štetnih čestica. U Starom Gradu situacija je nešto bolja, prenosi Avaz.
Kvalitet vazduha u Sarajevu je takav da može izazvati ozbiljne posledice za celokupno stanovništvo, upozoravaju iz nevladine organizacije "Eko akcija". Tokom boravka na otvorenom treba izbegavati bilo kakve napore.

Najugroženije kategorije stanovništva su trudnice, stare osobe i deca, osobe sa respiratornim i srčanim problemima, pa bi trebale ostati u zatvorenom.
Vlada Kantona Sarajevo proglasila je stepen upozorenja "uzbuna" i izdala važna uputstva građanima u vezi sa boravkom na otvorenom, fizičkim aktivnostima, nošenju zaštitnih maski, korišćenju motornih vozila, odnosno gradskog prevoza.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.