Sarajevo: Na pešačkom prelazu usmrtio dve studentkinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Na pešačkom prelazu usmrtio dve studentkinje

Sve policijske agencije u BiH tragaju za Sanjinom Sefićem koji je osumnjičen da je na pešačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, automobilom usmrtio dve studentkinje Filozofskog fakulteta. Sefić je pobegao je iz Bosne i Hercegovine i prešao u Srbiju

Načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović saopštio je da je Sefić prešao granicu BiH i Srbije jutros oko 6.30 i uputio se uputio u nepoznatom pravcu.

Navedeno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u Srbiju prešao na graničnom prelazu Uvac.

Sefić se sumnjiči da je sinoć oko 21.40 kod Zemaljskog muzeja "golfom 6", vozeći 100 kilometara na sat, prošao kroz crveno svetlo na semaforu i na pešačkom prelazu udario dve devojke, koje su preminule.

Poginule su studentkinje Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe.

Protest Sarajlija

Više od hiljadu građana okupilo se večeras u blizini Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu, na mestu gde su protekle noći poginule studentkinje.

Svi oni žele da odaju poštu nevino stradalim devojkama i mirnim protestima traže od nadležnih da bolje zaštite stanovnike glavnog grada BiH, prenosi klix.ba.

U tišini i uz paljenje sveća okupljanje je počelo i pre najavljenog termina i uprkos kiši i hladnoći.

Nešto iza 20 sati izašli su na ulicu i blokirali saobraćaj ispred Zemaljskog muzeja BiH.

Na jednom od transparenata piše: "Ko je sledeći? Možda ja..." aludirajući na divljanja nesavesnih vozača po ulicama grada u kojima ginu nevini pešaci.

Na platou ispred muzeja najviše je mladih, a okupljanje obezbeđuje policija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potraga za vozačem "golfa", ubio dve devojke na pešačkom

Izvor: B92, 11.Okt.2016

Sarajevo -- Sve policijske agencije u BiH tragaju za Sanjinom Sefićem osumnjičenim da je na pešačkom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu automobilom usmrtio dve studentkinje...Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i kantonalno Tužilaštvo prosledili su informaciju o Sefiću graničnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.