Potera za Sejfićem, zgazio dve strudentkinje i pobegao u Srbiju

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 10. 2016. u 18:46

Sarajlije ogorčene zbog pogibije dve studentkinje koje je pregazio 25-godišnjak. Žrtve Edita Malkoč (21) iz Bosanske Krupe i Selma Agić (20) iz Bugojna

Потера за Сејфићем, згазио две струденткиње и побегао у Србију

Edita Malkoč i Selma Agić

POLICIJA Kantona Sarajevo dala se u poteru za 25-godišnjim Sanjinom Sejfićem, koji je u ponedeljak oko 21.40 pregazio dve devojke u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu, a onda pobegao. Edita Malkoč (21) iz Bosanske Krupe preminula je odmah na mestu nesreće, a Selma Agić (20) iz Bugojna samo nekoliko sati kasnije u sarajevskoj bolnici.

Nakon što je "golfom 6" naleteo na devojke dok su šetale, Sejfić je pobegao sa mesta nesreće, a automobil ostavio na području opštine Novo Sarajevo.

- Policija je pronašla vozilo s oštećenjima koja odgovaraju saobraćajnoj nesreći. Naši policijski službenici sarađuju sa drugim policijskim organima, a identitet osumnjičenog je poznat - rekao je portparol MUP KS Irfan Nefić.

Prema podacima iz policije Sejfić je proleteo kroz crveno i velikom brzinom "pokupio" devojke koje su prelazile ulicu.

Na stotine građana Sarajeva je protestovalo ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo upravo zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule studentkinje Edita i Selma, a protest je pokrenut preko društvenih mreža.

- U Kantonu ne rade svoj posao kako treba i moraju da odu - rekla je građanka Svetlana Nedimović.

Okupljeni građani držali su papire sa natpisom "ostavke i smene".

Studenti Filozofskog fakulteta, na kojem su nesrećne devojke studirale, takođe su se sastali, zakazavši veliko okupljanje ispred Zemaljskog muzeja.

Sanjin Sejfić

- Ovo su najteži dani u ovom poslu, kad se dese ovakve stvari. Zbog nepažnje ludih vozača gubimo mlade živote, tu nema nikakvih reči, opravdanja. Generalno imamo problem, ali moram reći da naša Vlada radi vrlo ozbiljno, investirali smo novac u kupovinu novih radarskih sistema, video-nadzor, ali Komisija za žalbe nam dvaput obara tender, zbog kojeg on još nije realizovan. To, međutim, nije alibi za ovo što se dogodilo. Druga stvar je katastrofalna kaznena politika naših sudova: male kazne, nagodbe sa počiniocima teških krivičnih dela koji na kraju slobodno hodaju gradom. To je nešto na šta mi ne možemo uticati - kazao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

POZNAT POLICIJI

SEJFIĆ je odranije poznat policiji, a još 2010. policija u Sarajevu ga je privodila, jer je učestvovao u tuči i pucnjavi ispred poznatog kafića "Ke pasa". U toj tuči je uboden nožem u rame i butinu.

POBEGAO IZ BIH U SRBIJU

Sanjin Sefić, osumnjičen da je svojim vozilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu usmrtio dve devojke, pobegao je iz Bosne i Hercegovine i prešao u Srbiju.Načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović saopštio je da je Sefić prešao granicu BiH i Srbije jutros oko 6.30 i uputio se uputio u nepoznatom pravcu.

Navedeno je da je u Srbiju prešao na graničnom prelazu Uvac.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Gojko

12.10.2016. 09:31

Ako je kod nas uhapsiche ga nasha policija,ali brine me da granichna sluzba nije odmah obaveshtena.