Sarajevo: Maloletinca ubila svoju bebu, majka joj pomagala

Izvor: RTS, 17.Okt.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Maloletinca ubila svoju bebu, majka joj pomagala

Maloletnica iz Sarajeva uhapšena je zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Njena majka tereti se da joj je pomogla u zločinu.
Maloletnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gde je i usmrtila bebu, prenosi Avaz.

U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Zločin je otkriven pošto je devojka zobg obilnog krvarenja primljena u Klinički centar Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Sarajevu. Lekari su utvrdili da je reč o krvarenju nakon porođaja, pa su pozvali policiju, piše Avaz.
Portparolka Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić rela je da na predlog postupajućeg tužioca, određen pritvor maloletnici i njenoj majci.
"Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju", navela je Bavčićeva.
S obzirom na to da je maloletna, osumnjičena je smeštena u vaspitnu ustanovu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.