Sanader na sudu zbog pranja novca

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2012, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader na sudu zbog pranja novca

Protiv bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera uskoro bi mogao biti pokrenut i novi sudski proces u Hrvatskoj. Prema informacijama austrijske agencije APA, pravosuđe te države želi Hrvatskoj da prepusti krivični postupak protiv nekadašnjeg hrvatskog premijera u slučaju sumnje u pranje novca.

Jedna banka iz Tirola podnela je u decembru 2010. godine prijavu zbog sumnje u pranje novca, a sporno je bilo 1,3 miliona evra koji su se nalazili na Sanaderovom ili na računima člana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << njegove porodice.

Portparol bečkog državnog tužilaštva zaduženog za borbu protiv korupcije Eva Habiher, potvrdila je da su Hrvatskoj poslali zahtev za preuzimanje tog predmeta, ali da još nisu dobili odgovor.

APA u svome tekstu prenosi reči Sanaderovog advokata, koji je rekao da je na tom računu bio novac koji je bivši premijer zaradio pre političke karijere, dok je još bio preduzetnik. Sanader je, u međuvremenu, tražio i obustavljanje postupka za pranje novca, ali je sredinom januara taj njegov zahtev odbačen, te sada traje rok od dve nedelje u kojima još može uložiti žalbu na odluku suda.

Državno tužilaštvo je, u zahtevu za preuzimanje predmeta, napisalo da se krivično delo dogodilo u Hrvatskoj, te da se i osumnjičeni nalazi u Hrvatskoj. Habiherova je objasnila da bi Sanader u slučaju da u Hrvatskoj bude oslobođen optužbe i u Austriji prestao biti osumnjičenik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.