Moguć novi postupak protiv Sanadera

Izvor: Blic, 24.Jan.2012, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć novi postupak protiv Sanadera

Protiv bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera uskoro bi mogao biti pokrenut i novi sudski proces u Hrvatskoj.

Prema informacijama austrijske agencije APA, pravosuđe te države želi Hrvatskoj prepustiti krivični postupak protiv nekadašnjeg hrvatskog premijera Ive Sanadera u slučaju sumnje u pranje novca.

Jedna banka iz Tirola podnela je u decembru 2010. godine prijavu zbog sumnje u pranje novca, a sporno je bilo 1,3 miliona evra koji su se nalazili na Sanaderovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili na računima člana njegove porodice.

Portparol bečkog državnog tužilaštva zaduženog za borbu protiv korupcije Eva Habiher potvrdila je da su Hrvatskoj poslali zahtjev za preuzimanje tog predmeta, ali da još nisu dobili odgovor.

APA u svome tekstu prenosi reči Sanaderovog advokata koji je rekao da je na tom računu bio novac koji je bivši premijer zaradio pre političke karijere, dok je još bio preduzetnik. Sanader je u međuvremenu tražio i obustavljanje postupka za pranje novca, ali je sredinom januara taj njegov zahtev odbačen, te sada traje rok od dve sedmice u kojima još može uložiti žalbu na odluku suda.

Državno tužilaštvo je u zahtevu za preuzimanje predmeta napisalo da se krivično delo dogodilo u Hrvatskoj te da se i osumnjičeni nalazi u Hrvatskoj. Habiherova je objasnila da bi Sanader u slučaju da u Hrvatskoj bude oslobođen optužbe i u Austriji prestao biti osumnjičeni.

Povezane vesti: Sanaderovi imaju 73 računa Posle položene kaucije Sanader se brani sa slobode Sanaderu ponovo ukinut poslanički imunitet Podignuta optužnica protiv HDZ i Sanadera zbog korupcije Prihvaćena kaucija Sanaderu koji uskoro izlazi iz pritvora

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv Ive Sanadera i proces zbog pranja novca?!

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2012, 00:02

ZAGREB - Protiv bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera uskoro bi mogao biti pokrenut novi sudski proces u Hrvatskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.