Sanader na slobodi

Izvor: TvojPortal.com, 22.Dec.2011, 02:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader na slobodi

ZAGREB, 16. decembra 2011. (Beta) - Bivši premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader izašao je u petak poslepodne oko 16 časova iz zagrebačkog zatvora u Remetincu, u kojem se nalazio od 18. jula ove godine kada je izručen iz Austrije.


Sanader je po izlasku iz zatvora izjavio da želi da dokaže svoju nevinost pred hrvatskim pravosudjem.
"Usredsredjen sam na najvažniju stvar da dokažem svoju nedužnost pred hrvatskim pravosudjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << a sve ostalo ćete morati da sačekate", rekao je on brojnim novinarima koji su ispred zatvora u zagrebačkom Remetincu čekali njegov izlazak na slobodu.
On je zahvalio članovima svoje porodice i advokatima na podršci koju su mu pružali, a posebno se zahvalio prijateljima koji su svojim nekretninama garantovali za njegov izlazak iz pritvora.
"Prijateljstvo nikad ne bih izneverio", poručio je Sanader koji je iz zatvora izašao uz kauciju od 1,6 miliona evra. Pored gotovine, kauciju su svojim nekretninama garantovali njegovi prijatelji i supruga Mirjana Sanader.
Vrhovni sud Hrvatske odbio je u četvrtak žalbe na puštanje iz istražnog zatvora bivšeg premijera Ive Sanadera čime je ranija odluka Optužnog veća Županijskog suda u Zagrebu da bude pušten na slobodu, uz kauciju od 1,6 miliona evra, postala pravosnažna.
Ivi Sanaderu sudi se pred Županijskom sudu u Zagrebu za ratno profiterstvo, odnosno uzimanje provizije od austrijske Hipo banke dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova sredinom 90-tih godina.

SanaderHDZkaucijazagrebački zatvor

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.