Izvor: S media, 28.Jun.2013, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČAN UDES U KANJONU MORAČE: Vozač pre nesreće vozio duplo brže nego što je dozvoljeno

Autobus u kome su 23. jula stradali rumunski turisti, na putu izmedju Kolašina i Podgorice, neposredno pre nesreće išao je brzinom od 80 kilometara na čas, objavio je danas podgorički list "Vijesti".

To je duplo veća brzina nego što je dozvoljeno na delu puta gdje se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginulo 18, a povredjeno 29 putnika.

Ranije je objavljeno da je iz olupine autobusa izvučen tahograf, uredjaj na osnovu koga se može utvrditi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << brzina u momentu saobraćajne nesreće.

U autobusu sa rumunskim turistima bila su dva vozača, od kojih je jedan poginuo, ali još nije utvrdjeno koji je od njih dvojice vozio u trenuku saobraćajne nesreće.

Lakše povredjeni putnici su dali različite iskaze o brzini vožnje autobusa. Većina tvrdi da je vožnja bila brza. Jedan od putnika je rekao da je vozač "vozio kao lud".

Autobus je sleteo sa mosta zvanog "Grlo" u provaliju, na dubinu od oko 30 metara.

(Vijesti, Beta)

Foto: Beta/ AP Photo/Risto Bozovic

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.