Izvor: S media, 18.Feb.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKANTNO SVEDOČENJE BIVŠEG MINISTRA POLICIJE: Ko nije video odsečenu dečju glavu, ne zna šta je rat!

-Jesmo li ili nismo nekoga ubili? Jesmo! Rat se ne može dobiti da se ne usmrti neprijatelj! Međutim, boli me bestijalnost neprijateljskih zločina, jer ko nije video odsečenu dečju glavu ili izmasakrirane policajce iz Borova Sela, ne zna šta je rat, rekao je ratni ministar unutrašnjih poslova Ivan Vekić, svedočeći na suđenju za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti u Sisku, Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku.

Vekić je istakao da danas >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ne bi bilo Hrvatske "da nije bilo Milankovića i Bošnjaka", kao i ostalih branitelja.

-Mi smo u ratu imali veliki problem, a to je prepoznati ko su tzv. civili među neprijateljima. Je li civil onaj ko se tako odeva, a ima skrivene namere i neprijateljski je nastrojen? Ako se došlo u mogućnost, takve ljude se likvidiralo. To smo morali činiti. Imali smo agresiju i unutarnju pobunu, a Hrvatska je bila puna petokolonaša. Bio je rat, a što se tiče toga šta je u ratu dozvoljeno ili nije, to je druga priča, istakao je Ivan Vekić na Županijskom sudu u Osijeku.

-Sisak je bio "meki trbuh" Hrvatske, nikog živog nije bilo na ulici usred dana. Svi su bili sklonjeni, a četnici su bili stigli do predgrađa Siska. Kao što je Tito rekao: "Prozor mora pasti", ja sam rekao Đuri: "Sisak se mora odbraniti pod svaku cenu", prepričao je Vekić, dodavši kako je na upućene zamerke što su u policiju primani ljude s dosjeom odgovarao: - Malo se časnih sestara javilo, pa sam morao primiti one koji žele nositi pušku.

Nakon što je zamenik županijskog državnog odvetnika Miroslav Kraljević stavio primedbu na njegovo svedočenje, Vekić ga je, vidno ljutit upitao: - Jeste li videli krv na snegu? Jeste li ikada videli mrtvog čoveka ili majci rekli da joj je sin ubijen?

(Jutarnji.hr)

Foto: Print screen jutarnji.hr

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vekić: Ubijali smo civile, jer su bili neprijatelji

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2013, 12:47

OSIJEK - Ratni ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ivan Vekić priznao je u Osijeku na suđenju Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku, optuženim za ubistva i progon srpskih civila u Sisku, da su vlasti likvidirale civile i da su zato imale dobre razloge!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.