SNEŽNI OBLACI NADOMAK SRBIJE: Zabelelo se kod komšija, srpski meteorolozi IZDALI HITNO UPOZORENJE!

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2017, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNEŽNI OBLACI NADOMAK SRBIJE: Zabelelo se kod komšija, srpski meteorolozi IZDALI HITNO UPOZORENJE!

Pale prve pahulje!

Nakon što je prvi sneg zabeleo vrhove slovenačke Kredarice, prve pahulje su pale u hrvatskom Gorskom kotaru, a danas i na planini Čvrsnici i Romaniji, u BiH.

Vrh planine Čvrsnice, Pločno, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.228 metara potpuno je zabeleo. Temperatura na ovoj planini iznosi 1,9 stepena Celzijusa, a kamere portala Blidinje.net uživo prikazuju pravu snežnu idilu, preneo je portal Klix.ba.

Prema prognozi Federalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << hidrometeorološkog zavoda, danas će u BiH biti oblačno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Iako kalendarski leto još traje, u gorskim delovima Hrvatske sinoć su pale prve snežne pahulje.

Na Platku u Gorskom kotaru pada sneg, a ponegde se i zadržao, preneo je Jutarnji list.

Prvi sneg u region je zabeleo vrhove Kredarice tokom jučerašnjeg dana i Triglava, a slovenački meteorolozi za danas su najavili obilne padavine, a u predelima na preko 1.500 metara nadmorske visine novi sneg. Debljina snežnog pokrivača je na tim planinama između 20 i 40 centimetara. Sneg u ovo doba godine na vrhovima planinskih venaca u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH nije retkost.

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje i na moguće obilne padavine na teritoriji Srbije. Na gotovo celoj teritoriji Srbije je proglašen žuti meteo-alarm, a van opasne zone su samo jugoistočna Srbija i Kosovo i Metohija. Snega kod nas, kako stvari sada stoje, neće biti.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.