Izvor: S media, 11.Maj.2013, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNAŽNO NEVREME U TUZLI: Automobili "plovili" ulicama, u toku evakuacija građana! (VIDEO)

Tuzlu i okolinu pogodilo je veliko nevreme, a najteža situacija je u naselju Crvene njive gde u toku evakuacija ugroženog stanovništva.

Zapadni deo grada, naselje Kreka, Solana, Miladije i Moluhe, bio je odsečen zbog vodene bujice koja je prekrila glavne saobraćajnice. Voda je ušla u unutrašnjost desetine objekata, a onemogućen je ulazak i u bolnici u Kreki.

Takođe, teška situacija je i u prigradskim naseljima, prvenstveno u Bukinju gde >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je poplavljeno nekoliko kuća, dok je u mesnoj zajednici Mramor zbog vodene bujice ugrožena jedna kuća.

Zbog izlivanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj (Šićki Brod), Srebrenik-Tuzla (u mjestu Tinja), kao i na magistralnom putu Tuzla-Zvornik (u mestu Tojšići), saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom ili lokalnim obilaznicama.

Ekipe putnih službi za održavanje puteva nalaze se na licu mesta i rade na osposobljavanju saobraćaja.

Jako nevreme zahvatilo i Ugljevik i Bijeljinu

Jako nevreme, praćeno kišom, snažnim vetrom i delimično gradom, zahvatilo je u i područje Ugljevika, Lopara, Bijeljine, Zvornika i Bratunca.

Od olujnog vetra i jake kiše pričinjene su štete na usevima i lokalnim putevima, a zbog obilne kiše poplavljena su i pojedine kuće.

Čak 59 raketa ispaljeno je na području Bijeljine sa 18 protivgradnih stanica, na teritoriji Bratunca i Zvornika po sedam, Ugljevika šest i Lopara četiri rakete.

(Nezavisne.com)

Foto: YouTube

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacija Tuzlaka zbog nevremena

Izvor: Vesti-online.com, 12.Maj.2013, 04:31

Tuzlu i okolinu pogodilo je veliko nevreme, a najteža situacija je bila u naselju Crvene njive, odakle je evakuisano ugroženo stanovništvo...Zbog obilnih padavina saobraćaj se teško odvijao ili je bio u prekidu, a ljudi su morali da budu evakuisani  ..Zapadni deo grada, naselje Kreka, Solana, Miladije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Poplave u Tuzli, strah od klizišta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Maj.2013

Ni drugi dan nakon što je snažno nevrijeme pogodilo Tuzlu situacija se ne smiruje. Kuće su poplavljene na području Tuzle, Srebrenika i Živinica, a u Tuzli su najgore stradale mjesne zajednice Crvene njive, Bukinje, Donje Dubrave i Miladije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.