SAD i evropske države godinama nekažnjeno ubijale. Ovim prvima ne dolazi na naplatu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD i evropske države godinama nekažnjeno ubijale. Ovim prvima ne dolazi na naplatu"

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan smatra da je u vezi sa izbegličkom krizom jasno samo jedno, a to je da su Amerika i evropske države godinama nekažnjeno ubijale, i da danas to Evropi dolazi na naplatu, a Americi ne.

- Ona je daleko. Ona je uvek krvnik, nikada još nije odgovarala za milione odrubljenih glava širom kugle zemaljske. Gadi mi se pisati o tome. Frustrira me što na ovom svetu samo Amerika stalna jest - rekla je Rudan za "Blic".

Rudanova je naglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je ponosna na hrvatske novinare koji otkrivaju prljavu hrvatsku politiku, koju sigurno neće oprati, kako je navela, ovih dana popularno deljenje sokića i ćebadi sirijskoj siročadi.

 - Danas čitam u 'Ekspresu', autori teksta Tea Kvarantan Soldatić i Boris Rašeta: '...kada se talas izbeglica sručio na Hrvatsku, niko u vlasti i opoziciji nije podsetio na činjenicu da i naša zemlja ima udela u krvavom sirijskom ratu, koji je na bekstvo natero milione ljudi. Danas više nije tajna: tri hiljade tona oružja su tokom 2012. i 2013. godine u Siriju otpremljene sa zagrebačkog aerodroma...Oružje je završilo u rukama ISIL-ovaca...Hrvatska vlada nikad građanima nije pružila suvislo objašnjenje o toj operaciji, sve je razotkriveno zahvaljujući novinarima... - kaže, između ostalog, Rudanova.

Ona je, ujedno, citirajući nedavnu opasku premijera Milanovića "šaraj malo, šaraj", upitala zašto bi neko uopšte morao šarati pre nego što sirijske izbeglice pošalje u Hrvatsku.

- Svi koji dođu u našu zemlju potomci su onih koje je i hrvatska pobila - smatra hrvatska spisateljica.

* Kitarovićka o izbeglicama: Nisam zadovoljna! Moramo da budemo čvršći

* "Hrvatska je izdala Mađarsku i EU"

* "EU može da vraća izbeglice u Srbiju". Dačić: Neće moći!

* Fuck the EU

* Han: Ne zatvarajte granice i "obuzdajte jezik"

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rudan: SAD i evropske države godinama nekažnjeno ubijale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2015, 03:11

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan smatra da je u vezi sa izbegličkom krizom jasno samo jedno, a to je da su Amerika i evropske države godinama nekažnjeno ubijale, i da danas to Evropi dolazi na naplatu, a Americi ne... "Ona je daleko. Ona je uvek krvnik, nikada još nije odgovarala za milione odrubljenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.