SAD: Šokirani i razočarani zbog ustaških pozdrava

Izvor: Studio B, 25.Nov.2013, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Šokirani i razočarani zbog ustaških pozdrava

Sjedinjene Američke Države su šokirane i razočarane zbog incidenata vezanih za ustaške pozdrave u Hrvatskoj, izjavio je za Tanjug direktor Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Džonatan Mur.

Visoki funkcioner Stejt departmenta je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao da je "posebno zapanjujuće što je i igrač na terenu to uzvikivao".

"Izgleda je on neko ko ne zna istoriju svoje zemlje", dodao je Mur.

On je ukazao i da su "SAD upoznate >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da navijači, ili bolje rečeno huligani na Balkanu uzvikuju parole vezane za Srebrenicu kada se igra protiv timova iz BiH".

Prvi čovek Stejt departmenta za region Balkana je rekao da su predsednik i premijer Hrvatske pokazali da su opredeljeni za demokratsku budućnost svoje zemlje i da su to pokazali u vezi sa problemom dvojezičnih tabli u Vukovaru.

On je dodao i da Hrvatska nije jedina zemlja regiona gde postoji netolerantnost.

Hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić je tokom utakmice sa Islandom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pozdravio navijače na Maksimiru ustaškim pozdravom "Za dom spremni", dok su juče istu parolu uzvikivali navijaču u Splitu uz druge ustaške povike. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.