Tribina o budućnosti Balkana u EU

Izvor: B92, 25.Nov.2013, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina o budućnosti Balkana u EU

Vašington -- Direktor kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Džonatan Mur učestvovaće u Vašingtonu na tribini o budućnosti Zapadnog Balkana u EU i NATO.

Tribinu organizuje tink-tenk organizacija Institut za demokratije u razvoju, a pored predstavnika američkih vlasti, na skupu će govoriti i programski direktor Rokfeler fondacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Haki Abazi i analitičar Kurt Basuner.

Na tribini će biti reči o evropskom integracijama država regiona i njihovom mogućem ulasku u severnoatlantsku alijansku, kao i ulozi koju SAD mogu da imaju u tom procesu.

Predstavnik Stejt departmenta Džonatan Mur je krajem avgusta bio u Beogradu, gde je rekao da očekuje u januaru početak pregovora o članstvu Srbije u EU, istakavši da su politički odnosi Srbije i SAD u usponu i da će Vašington nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine.

On je tada kazao i da su SAD zadovoljne naporima koje srpske vlasti ulažu u procesu dijaloga sa susedima i unapredjenju odnosa u regionu, dok je u vezi sa ekonomskim odnosima Srbije i Amerike rekao da će napredovanje ka EU učiniti Srbiju još atraktivnijom za američke investitore.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skup u Vašingtonu o budućnosti Balkana u EU i NATO

Izvor: Blic, 25.Nov.2013

Direktor kancelarije za Jugoistočnu Evropu u američkom Stejt departmentu Džonatan Mur učestvovaće danas u Vašingtonu na tribini o budućnosti Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i NATO...Tribinu organizuje tink-tenk organizacija Institut za demokratije u razvoju, a pored predstavnika američkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.