Rusko ministarstvo odbacilo optužbe Crne Gore

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko ministarstvo odbacilo optužbe Crne Gore

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije odbacilo je optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na izborni dan 2016, a za ponašanje glavnog specijalnog tužioca tokom suđenja grupi optuženoj za terorizam kažu da jasno ilustruje "tužno" stanje pravosuđa Crne Gore.
"Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužbe protiv Rusije. On već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obaveštajne službe GRU. Kao što smo već u više navrata rekli, ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne", saopšteno je iz ruskog ministarstva, prenosi Tas.

Dodaje se da su advokati odbrane na jednom od suđenja predstavili odgovor ruskog Ministarstva spoljnih poslova o boravku u Moskvi jednog od ključnih svedoka Saše Sinđelića.
Katnić je na to rekao da je taj dokument stvorio GRU kako bi otrovao stranke u postupku, te je zatražio da se hemijski testira dokument, kako bi se pronašli eventualni tragovi "novičoka".
"Ovo ponašanje glavnog specijalnog tužioca jasno ilustruje tužno stanje pravosuđa Crne Gore", navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rusija nije umešana u pokušaj terorizma"

Izvor: Blic, 15.Okt.2018

Rusko Ministarstvo inostranih poslova odbacilo je optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan izbora 2016. godine.

Nastavak na Blic...

Katnić: Nisam optužio zvaničnu Moskvu, već pripadnike službi

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 12:00

Glavni specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, tvrdi da nikada nije optužio zvaničnu Moskvu za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori na izborni dan, oktobra 2016. godine, već je, kaže, optužio pripadnike SBB, agente GRU i pojedine Kozake. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.