Region: U Hrvatskoj, Sloveniji i BiH novi rekordi - 1.424, 1.503 i 922 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 08:51

Region: U Hrvatskoj, Sloveniji i BiH novi rekordi - 1.424, 1.503 i 922 novozaraženih

U samo jednom danu broj novozaraženih u Hrvatskoj je dostigao novi rekord sa 1.424 slučaja, umrlo je 11 osoba, a testirano 5.428, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Broj aktivnih trenutno slučajeva u Hrvatskoj je ukupno 6.459, 622 pacijenta je na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 38 pacijenata.

Preminulo je šest žena i pet muškaraca.

Od početka epidemije, 25. februara ove godine, u Hrvatskoj je do danas ukupno zabeleženo 28.287 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 393 preminulo, ukupno se oporavilo 21.435 osoba, od toga 473 u poslednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 24.242 osobe.

Do danas je ukupno testirano 411.947 osoba, od toga 5.428 u posljednja 24 sata.

U Sloveniji danas registrovano 1.503 obolelih od korone

Ni policijski čas, ni nove restriktivne mere nisu pomogle Sloveniji da obuzda rast obolelih od korona virusa, pošto je danas zabeležen rekordan broj zaraženih - 1.503, zvanični su podaci ministarstva zdravlja Slovenije.

U poslednja 24 sata testirana je 5.891 osoba.

"Uprkos svim merama, virus se i dalje brzo širi u Sloveniji, a ove brojke su novi rekord", navode slovenački mediji.

Sada se broj aktivnih slučajeva u Sloveniji povećao na 8.860.

Slovenija sada ima 423 obolele osobe na 100.000 stanovnika, prenosi Jutarnji list.

Policijski čas koji je u ponedeljak uveden u Sloveniji prvi je otkako je Slovenija postala nezavisna.

Mugoša: Zdravstveni sistem u Crnoj Gori se dobro bori protiv korone 

Zdravstveni sistem Crne Gore još se dobro bori protiv epidemije korona virusa, kaže predsednik Lekarske komore Aleksandar Mugoša i dodaje da do sada nisu prijavljene značajne negativne promene.

Mugoša je upozorio da su masovna okupljanja uzrok povećanog broja obolelih, uz opasku da neki danas, kako je kazao, nažalost, više veruju u partije nego u postojanje virusa. On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da su njegove kolege iz Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) sigurno dali sve od sebe da borba protiv korone bude uspešna.

Od danas u Republici Srpskoj maske obavezne i na otvorenom

U Republici Srpskoj je od danas nošenje maski obavezno i na otvorenom prostoru, a zabranjena je muzika uživo u ugostiteljskim objektima, javna okupljanja u grupama sa više od 50 i porodična slavlja sa više od 10 osoba.

To je odluka Republičkog štaba za vanredne situacije i važi do 16. novembra, a doneta je zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Od obaveze nošenja zaštitne maske su izuzeta deca mlađa od sedam godina, lica sa posebnim potrebama koja ne mogu skinuti masku bez pomoći drugih i lica koje obavljaju sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.

Nepoštovanje mera zabrana biće sankcionisano u skladu sa Zakonom o javnom radu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Istakao je da je virus ima šansu da se širi onoliko koliko mu mi dozvolimo, a da mu je Crna Gora očigledno dozvolila da se previše širi.

Kaže da niko više ne sme da ne veruje u koronu.

U BiH čak 922 novozaražene osobe i 14 preminulih

U poslednja 24 sata u BiH je registrovano najviše novozaraženih osoba, čak 922 i 14 smrtnih slučajeva, od kojih su samo u Federaciji BiH pozitivne 654 osobe i 12 preminulih pacijenata.

Zavod za javno zdravlje FBiH je saopštio da je testirano 2.278 uzoraka i da su novi slučajevi zaraze registrovani u svim kantonima.

U tom entitetu je do sada testirano ukupno 186.395 uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 23.621 osobe.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH izlečeno je 17.935 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabeležen kod 176 pacijenata.

Trenutno je aktivan 5.021 slučaj pozitivan na korona virus.

Prijavljeno je novih 12 smrtnih slučajeva, a ukupno od korona virusa je preminulo 665: 447 muškaraca i 218 žena.

Ranije je saopšteno da je u Republici Srpskoj registrovano 268 inficiranih osoba i dva smrtna ishoda.

Podaci za Brčko distrikt još nisu objavljeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prestonica Hrvatske gori od korone: Zagreb u paklu virusa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020

Rezultati su na 1.500 testrianih uzoraka.. U Zagrebu je danas registrovano 337 novozaraženih na osnovu 1.500 testrianih uzoraka, potvrdio je Zvonimir Šostar, direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"...On je rekao da se ne može očekivati da će se situacija brzo smiriti,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.