Radnici pokušali na silu da uđu u Skupštinu Crne Gore

Izvor: RTS, 30.Avg.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici pokušali na silu da uđu u Skupštinu Crne Gore

Upotrebom suzavca u spreju crnogorska policija sprečila je oko 100 bivših radnika Kombinata aluminijuma Podgorica da na silu uđu u Skupštinu Crne Gore. Do četvrtka čekaju odluku Vlade ili u ponedeljak blokiraju saobraćaj.
Bivši radnici kombinata predvođeni poslanikom i liderom Radničke partije Jankom Vučinićem pokušali su da na silu uđu u Skupštinu, gde je danas sednica parlamenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Oni danima protestuju jer im nisu isplaćene otpremnine u ukupnom iznosu od 5,45 miliona evra, a koje su im garantovane ranije usvojenim posebnim zakonom.
U trenutku kada su radnici pokušali da uđu u skupštinski hol, policija je upotrebila suzavac u spreju zbog čeka je nekoliko radnika tražilo lekarsku pomoć koja im je ukazana.
Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), blokiraće u ponedeljak saobraćaj na Smokovcu, ukoliko im Vlada u četvrtak ne ispuni zahteve, rekao je Nikola Raković, predstavnik penzionera KAP-a, nakon razgovora sa predsednikom parlamenta Darkom Pajovićem. Kaže da se  protesti nastavljaju i da će bivši radnici čekati do četvrtka, prenose Vijesti.
"U četvrtak ćemo imati odgovor Vlade. I dalje nastavljamo sa protestima i niko neće odustati od ovoga. Ukoliko u četvrtak ne dođe do realizacije na sednici Vladi, mi smo u ponedeljak na Smokovcu, gde ćemo tri sata obustaviti saobraćaj", kazao je Raković.
On je naveo da im je Pajović kazao da će se založiti za njihov problem i da će Vlada u četvrtak raspravljati o njihovim zahtevima.
"Verujemo u napore koje će predsednik Skupštine da napravi prema Vladi, ali nastavljamo okupljanja", rekao je Raković.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica: Suzavac umesto otpremnina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović najavio je danas pokretanje disciplinskog postupka protiv direktora Uprave policije Slavka Stojanovića zbog toga što ga nije upoznao s današnjim incidentom ispred zgrade Skupštine u Podgorici...Danilović je na vanrednoj konferenciji za medije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.