Pupovac: Ovoga nije bilo ni u najtežim poratnim vremenima

Izvor: RTS, 22.Avg.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Ovoga nije bilo ni u najtežim poratnim vremenima

Na području Knina i okoline sinoć se dogodila serija napada na Srbe. Milorad Pupovac smatra da je to bilo organizovano, kao i da takvih incidenata nije bilo ni u najtežim poratnim vremenima.
Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac je rekao da jučerašnji napadi nisu bili slučajni.

"To su bili iznimno ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice. Napad ima odlike skvadrističke (skvadristi - pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvih fašističkih odreda) grupacije. Napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama", rekao je Pupovac.
To, dodaje, pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti.
"Hrvatska kao članica Europske unije predstavlja jako loš primjer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije", rekao je Pupovac kratko za Indeks.
On je kasnije danas obišao Uzdolj kod Knina i izjavio da se to nije događalo ni u najtežim poratnim vremenima.
"U tom smislu su svi mještani ovoga mjesta potreseni i zabrinuti. Došli smo da čujemo iz prve ruke što se dogodilo, da im pomognemo koliko možemo te da vidimo što možemo napraviti za one koji su imali konkretne štete kao što je ima ovaj kafić", rekao je Pupovac novinarima.  
Grupa ljudi napadnuta je sinoć dok je pratila utakmicu "Crvene zvezde" u jednom kafiću kod Knina. Petoro je zbog povreda završilo u bolnici. Među povređenima je i jedno dete. 
Sličan napad dogodio se i u mestu Đevrske kod Kistanja u kojem niko nije povređen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.