Pupovac: Ni Tuđman ne bi išao na ovakvu proslavu u Knin

Izvor: RTS, 06.Avg.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Ni Tuđman ne bi išao na ovakvu proslavu u Knin

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da ni bivši predsednik Hrvatske Franjo Tuđman ne bi pod ovakvim okolnostima otišao u Knin na proslavu akcije "Oluja".
"Ne verujem ni da bi Franjo Tuđman u okvakvim okolnostima išao u Knin. Kad bi i išao, verovatno bi napravio pripreme da bi mogao otići, a ovako nešto sasvim sigurno u njegovo vreme i pod njegovim vođstvom ne bi bilo moguće", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Pupovac odgovarajući na novinarsko pitanje da li je spreman da lično ode na proslavu "Oluje" narednih godina.

Pupovac je danas u Gornjem Selištu kod Gline, gde su prošle godine ekshumirane dve masovne grobnice s ukupno 56 stradalih 1995. godine, učestvovao na komemoracija u spomen na ubijene i nestale tokom i nakon akcije "Oluja".
Okupljeni meštani, predstavnici SNV-a, ambasade Srbije u Hrvatskoj, lokalni i županijski odbornici i zvaničnici, položili su vence i cveće i zapalili sveće na groblju Svete Ekaterine u Gornjem Selištu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.