Protesti u Zagrebu i Rijeci

Izvor: B92, 22.Feb.2013, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Zagrebu i Rijeci

Zagreb -- U Zagrebu i Rijeci večeras su održani protesti zbog najave donošenju zakona o strateškim investicijama po hitnoj proceduri.

Pokreti "Okupiraj Hrvatsku" i "Anonimusi za Hrvatsku", koji su organizatori protesta, naglasili su da na osnovu tog zakona vlada želi da raspolaže javnim dobrima bez uticaja građana i Sabora.

U Zagrebu je oko 200 demonstranata tradicionalno krenulo s Trga bana Jelačića do Hrvatske narodne banke i centrala HDZ-a i SDP-a, uz transparente >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i povike da političari snose odgovornost za loše stanje u zemlji.

Prema pisanju Večernjeg lista, u Rijeci je na početku protesta bilo oko 60 ljudi, mahom mladih, da bi se prilikom defilea centrom grada broj učesnika povećao na 150.

Ovo je već četvrti petak kako "Okupiraj Hrvatsku" organizuje protest protiv zakona o strateškim investicijama. Za razliku od prošlog protesta kad je centrom grada prošlo 2.000 demonstranata, danas je bilo mnogo manje ljudi, pre svega zbog jakog snega koji pada u toj zemlji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti u Hrvatskoj

Izvor: Akter, 22.Feb.2013

U Zagrebu i Rijeci večeras su održani protesti zbog najave donošenju zakona o strateškim investicijama po hitnoj proceduri

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.