Protesti u Zagrebu i Rijeci

Izvor: Press, 23.Feb.2013, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Zagrebu i Rijeci

Organizatori, pokreti Okupiraj Hrvatsku (Occupy Croatia) i organizacija hakerskog pokreta Anonimusi za Hrvatsku, naglasili su da na osnovu tog zakona vlada želi da raspolaže  javnim dobrima bez uticaja građana i Sabora.
U Zagrebu su učesnici tradicionalno krenuli s centralnog mesta, Trga bana Jelačića do Hrvatske narodne banke i centrala HDZ-a i SDP-a uz transparente i povike da političari snose odgovornost za loše stanje u zemlji. Po procenama broj učesnika kretao se oko 200. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Po pisanju Večernjeg lista, u Rijeci se na početku okupilo oko 60 učesnika protesta, najviše mladih ljudi, da bi se prilikom defilea centrom grada povećao na 150.
Ovo je već četvrti petak kako Okupiraj Hrvatsku organizuje protest protiv zakona o strateškim investicijama. Za razliku od prošlog petka kad je broj učesnika defilea centrom grada prešao 2.000, danas je bilo mnogo manje ljudi pre svega zbog jakog snega.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.