Preminuo još jedan policajac, ponovo pucnjava u Kumanovu

Izvor: RTS, 10.Maj.2015, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo još jedan policajac, ponovo pucnjava u Kumanovu

Posle mirne noći u Kumanovu se od jutros čuje sporadična pucnjava, javlja reporter RTS-a. Ministarka unutrašnjih poslova kaže da će akcija trajati sve dok ne budu sigurni da je uhvaćen i poslednji terorista. Zbog pogibije pripadnika bezbednosnih snaga, danas i sutra u Makedoniji su dani žalosti.
10.40 - Povređeni policajac podlegao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povredama, čime je broj poginulih povećan na šest, javljaju makedonski mediji.
10.20 - Policijska akcija u Kumanovu i dalje traje, potvrdio za RTS portparol makedonske policije.  
09.05 - Od jutros Skoplje nadleće helikopter, javlja reporter RTS-a Vladimir Banić.  
08.00 - U Kuamanovu se od jutros ponovo čuje sporadična pucnjava, javlja reporter RTS-a Miljana Okiljević. 

Posle 16 sati razmene vatre u Kumanovu, Makedonija žali za pet policajaca koji su juče izgubili život.
Ministarka unutrašnjih poslova kaže da će akcija trajati sve dok ne budu sigurni da je uhvaćen i poslednji terorista, iako su se mnogi sinoć predali. Nije otkrila da li su nosili uniforme i odakle su došli.
Situacija u Kumanovu noćas je bila potpuno mirna, ali jutros od 7.15 čuju se sporadični pucnji iz naselja Divo, javlja reporter RTS-a. To naselje je i dalje blokirano, a snage bezbednosti sa zaštitnom opremom i automaskim puškama ne dozvoljavaju vozilima da priđu naselju.
Na ulicama nema građana i taj deo grada deluje potpuno pust, kao da su se svi stanovnici evakuisali. 
Inače, rejon Kumanova nadleću helikopteri i bespilotne letelice, a očevici tvrde da iz tog pravca još može videti gust i crni dim. 
U jučerašnjoj policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu poginulo je pet pripadnika policije, zbog čega je Vlada Makedonije proglasila danas i sutra Dane žalosti.
Kako javlja novinska agencija MIA, broj poginulih policajaca porastao je na šest.
Veliki broj Albanaca u koloni automobila i autobusa, sa kumanovskim registracijama, prešao je juče na prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju.

U Preševu su aktivirane sve službe za prihvat izbeglica iz Makedonije, koje beže od sukoba u Kumanovu.
Granični prelaz između Srbije i Makedonije, kod Preševa, funkcioniše normalno i kako je RTS-u jutros rečeno nema gužve.
MUP je juče poslao dodatne policijske snage na granicu sa Makedonijom. 
Misija OEBS-a u Skoplju i predstavnici Evropske unije apeluju na smirivanje situacije u Kumanovu. Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han izrazio je zabrinutost i pozvao političke faktore da spreče eskalaciju nasilja.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova zabrinuto je zbog oružanih incidenata, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučilo je državljanima Srbije da ne putuju u Makedoniju.    

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kumanovu ubijeno osam policajaca

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2015

KUMANOVO - Broj ubijenih policajaca u okršaju sa teroristima u Kumanovu povećao se na osam, javila je makedonska televizija Sitel...Još jedan policajac koji je ranjen u jučerašnjoj pucnjavi podlegao je povredama u skopskoj bolnici...Jedan policajac poginuo je danas u sukobu sa teroristima, dok je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.