Preminula još jedna devojčica ranjena u školi u Beogradu

Izvor: VOA, 15.Maj.2023, 13:22

Preminula još jedna devojčica ranjena u školi u Beogradu

BEOGRAD - Devojčica ranjena u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", koja je bila teško povređena i smeštena u dečjoj bolnici u Tiršovoj, preminula je u ponedeljak ujutru, javljaju RTS i N1. Broj žrtava se time popeo na deset. Ubijeno je devetoro učenika i čuvar škole. Još šestoro ranjenih - pet učenika i nastavnica - su na bolničkom lečenju. Kako saopštava Ministarstvo zdravlja, pacijentkinja koja je sa teškim povredama glave opasnim po život bila zbrinuta u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, preminula je jutros i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mera intenzivnog lečenja, prenosi RTS. Ministarka zdravlja Danica Grujučić u svoje i u ime Ministarstva zdravlja izrazila je iskreno saučešće porodici nastradale devojčice, navodi se u saopštenju. Maloletni K.K., učenik sedmog razreda, ušao je u školu 3. maja ujutru i pucao iz očevog pištolja. Kako je policija rekla, dečak je masakr planirao duže vreme i precizno ciljao svoje žrtve. Predao se policiji posle masakra i odveden je na psihijatrijsko veštačenje. Njegov otac V.K. je u 30-dnevnom pritvoru zbog optužbi da je nepropisno držao oružje u kući, što je negirao. Tužilac sa predsednikom Saveta roditelja škole Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović razgovarao je sa predsednikom Saveta roditelja u OŠ "Vladislav Ribnikar", saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva (VJT). Roditelji žrtava iz odeljenja VII/2 uputili su ranije zahteve državi i tražili da, između ostalog, budu upoznati sa tokom istrage o masovnom ubistvu. Kako navode u VJT, javni tužioci su predsednika Saveta roditelja upoznali sa postupanjem tužilaštva i preduzetim radnjama u konkretnom krivičnom postupku koji se vodi u predmetu protiv V.K., oca 13-godišnjeg dečaka koji je počinio ubistvo. "Na sastanku su predočeni pravci ove sveobuhvatne, delikatne istrage, koja ispituje postojanje odgovornosti svih eventualno odgovornih osoba za postupke 13-godišnjaka, koji prema zakonu nije krivično odgovoran, jer nema navršenih 14 godina života", piše u saopštenju. Takođe, tužioci su odgovarali na pitanja, te pojašnjavali zakonske procedure u krivičnom postupku. Dogovoreno je da se ovakvi sastanci periodično održavaju, kako bi Savet roditelja bio blagovremeno, iz prve ruke informisan o koracima u postupku, navode u VJT.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Poznato stanje povređenih u maskaru u OŠ "Vladislav Ribnikar": Jedna devojčica puštena kući

Izvor: B92, 15.Maj.2023

Devojčica teško povređena u pucnjavi OŠ "Vladislav Ribnikar" danas je preminula a stanje ostalih povređenih učenika koji su u bolnici je stabilno...Jedna devojčica puštena je kući, a očekuje se izlazak i povređene nastavnice, saznaje Tanjug u Ministarstvu zdravlja...Teško povređeni dečak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.