Prekoračenje brzine uzrok udesa rumunskog autobusa

Izvor: Studio B, 28.Jun.2013, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekoračenje brzine uzrok udesa rumunskog autobusa

Autobus iz Rumunije, pre nego što se survao u kanjon, kretao se brzinom oko 80 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom delu puta 40 kilometara na sat.

PODGORICA - Rumunski autobus, koji se sleteo u kanjon Morače, neposredno pre nesreće kretao se dvostruko brže od dozvoljene brzine na toj deonici magistrale Podgorica-Kolašin, pokazali su preliminarni rezultati istrage na osnovu podataka sa kartice tahografa.

Kako prenose današnji podgorički mediji, preliminarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << podaci pokazali su da se autobus iz Rumunije, pre nego što se survao u kanjon, kretao brzinom oko 80 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom delu puta 40 kilometara na sat.

Mesto gde se dogodila nesreća donedavno je bilo obeleženo znakom "crna tačka".

Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić kazao je da su očitani podaci sa kartice digitalnog tahografa, ali da će se tačna brzina kretanja autobusa pre nesreće znati nakon detaljne analize veštaka saobraćajne struke.

"Te podatke znaćemo u konačnom izveštaju, koji će biti gotov naredne sedmice", naveo je on.

U udes rumunskog autobusa na magistralnom putu Podgorica-Kolašin 23. juna poginulo je 18 putnika, 29 je teško povređeno.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se udes dogodio kada je autobus, rumunskih registarskih tablica, iz za sada nepoznatih razloga, sleteo sa mosta Ždrijelo, kod manastira Morača.

On je naveo da je autobus završio u provaliju duboku više od 30 metara.

Povređeni i poginuli putnici u udesu rumunskog autobusa transportovani su u utorak iz Crne Gore specijalnim avionima za Bukurešt.

Rumunija je poslala dva specijalna medicinska aviona u Crnoj Gori, kojim su vraćeni preživeli turisti, dok su trećim avionom transportovani preminuli

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.