Predsedništvo BiH: Tri pisma sudu u Hagu

Izvor: Mondo, 02.Mar.2017, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo BiH: Tri pisma sudu u Hagu

Tročlano Predsedništva BiH pojedinačno će se pismom obratiti Međunarodnom sudu pravde u Hagu, povodom statusa bivšeg agenta Sakiba Softića pred tim sudom, u postupku po zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Foto: MONDO/Samir Cacan

Na konsultacijama je dogovoreno da svaki član Predsedništva BiH pojedinačno dostavi svoje mišljenje Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Ivanić optužio Bošnjake da su mu otvorili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pismo

Iz Međunarodnog suda Pravde u Hagu, članovima Predsedništva BiH, Mladenu Ivaniću, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću, stiglo je pismo u kome sud zahteva da se izjasne o Sakibu Softiću, kao bivšem agentu BiH u predmetu revizije tužbe BiH protiv Srbije.

Ivanić je ranije rekao da ne očekuje da o tom pitanju bude postignut konsenzus jer, kako je rekao, Izetbegović i on ne mogu imati jedinstveno mišljenje.

"Neko" otvorio Ivanićevo pismo iz Haga!

Inače, Ivanić je tada rekao i da ostaje pri stavu da Softić nije ovlašćen za predavanje zahteva za reviziju presude, jer ga nije delegiralo Predsedništvo BiH. Zbog toga će, uveren je Ivanić, taj zahtev biti odmah odbijen.

Rok za dostavljanje pisma trojice članova Predsedništva BiH MSP u Hagu ističe danas u 18 sati.

Izetbegović: Hag pita za Softića

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.