Članovi Predsedništva BiH pojedinačno će odgovoriti Hagu

Izvor: RTS, 02.Mar.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi Predsedništva BiH pojedinačno će odgovoriti Hagu

Održane su neformalne konsultacije članova Predsedništva BiH u vezi s pismom koje je članovima Predsedništva BiH uputio Međunarodni sud pravde u Hagu u vezi s revizijom presude tog suda po tužbi BiH protiv Srbije, objavljeno je iz kancelarije za odnose s javnošću predsedavajućeg Mladena Ivanića.
Dodaje se da je na konsultacijama predsedavajućeg Ivanića i članova Predsedništva Bakirom Izetbegovićem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Draganom Čovićem dogovoreno da svaki član Predsedništva BiH pojedinačno dostavi svoje mišljenje Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Tri člana Predsedništva imaju rok do 18 sati da Međunarodnom sudu u Hagu dostave stav o legitimitetu bivšeg agenta BiH Sakiba Softića pred tim sudom.
U Sarajevo stiže visoka predstavnica EU Federika Mogerini, ali su sastanci sa zvaničnicima pomereni jer avion zbog magle ne može da sleti na sarajevski aerodrom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.