Izvor: B92, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari širom Grčke

Atina -- Širom Grčke danas bukte šumski požari, zbog kojih su na nekim mestima ugroženi i turistički objekti i naselja.

Kako javljaju grčki mediji, stanovništvo jednog sela je evakuisano jutros u zoru zbog velikog požara koji se, nošen jakim vetrom, od juče širi u šumama kraj lučkog grada Patre na Peloponezu. Uz kopnene snage su angažovani i specijalni avioni. Požari su i na ostrvima Zakintos, Andros, Kefalonija i Kitira, kao i ponovo u blizini Atine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na Kitiri je lučka policija svojim brodom spasla grupu turista koje je požar blokirao na jednoj plaži.

Vatrogasci su danas uspeli da spreče širenje požara kod Korinta na Peloponezu, gde je juče evakuisano dvadesetak turista koje je vatra zarobila u ruševinama srednjovekovne tvrđave. Tokom spasavanja jedan vatrogasac je dobio teške opekotine.

Vlasti su zabrinute jer temperature ponovo rastu. Danas je izmereno oko 38 stepeni Celzijusa, sutra se u većem delu kontinentalne Grčke očekuje 40, a od subote još toplije vreme.

Vatrogaci su u ponedeljak ugasili šumski požar u Atini koji je došao na svega stotinak metara od višespratnica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.