Sreda, 18.07.2007.

14:21

Požari širom Grčke

Širom Grčke danas bukte šumski požari, zbog kojih su na nekim mestima ugroženi i turistički objekti i naselja.

Izvor: Beta

Default images

Kako javljaju grčki mediji, stanovništvo jednog sela je evakuisano jutros u zoru zbog velikog požara koji se, nošen jakim vetrom, od juče širi u šumama kraj lučkog grada Patre na Peloponezu. Uz kopnene snage su angažovani i specijalni avioni. Požari su i na ostrvima Zakintos, Andros, Kefalonija i Kitira, kao i ponovo u blizini Atine.

Na Kitiri je lučka policija svojim brodom spasla grupu turista koje je požar blokirao na jednoj plaži.

Vatrogasci su danas uspeli da spreče širenje požara kod Korinta na Peloponezu, gde je juče evakuisano dvadesetak turista koje je vatra zarobila u ruševinama srednjovekovne tvrđave. Tokom spasavanja jedan vatrogasac je dobio teške opekotine.

Vlasti su zabrinute jer temperature ponovo rastu. Danas je izmereno oko 38 stepeni Celzijusa, sutra se u većem delu kontinentalne Grčke očekuje 40, a od subote još toplije vreme.

Vatrogaci su u ponedeljak ugasili šumski požar u Atini koji je došao na svega stotinak metara od višespratnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: