Izvor: RTS, 02.Avg.2022, 13:31

Požar na Njivicama – vatra se približila kućama, vetar otežava gašenje

Jedan napušteni objekat izgoreo je u požaru koji je jutros izbio u naselju Njivice u Herceg Novom. RTCG prenosi da požar nije lokalizovan, da vetar otežava gašenje i da se vatra približila magistrali i drugim objektima. Iz Službe zaštite i spasavanja Herceg Novog kažu da situacija na terenu nije nimalo dobra.
Požar na Njivicama, koji je prijavljen jutros oko devet časova, nije lokalizovan, vatra se približila magistrali, a dopisnica RTCG-a navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je stanje alarmantno. 

Situacija na terenu ne ide naruku vatrogascima, jer vetar otežava gašenje vatre.
Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović naveo je da su vatrogasci stacionirani pored dve kuće, koje mogu biti potencijalno ugrožene.
Bilo je ugroženo više od deset kuća, a vatrogasci intervenišu duž celog Njivičkog puta, do granice sa Hrvatskom. Zatražena je pomoć iz vazduha, pa se očekuje dolazak helikoptera kako bi požar bio lokalizovan.

Ekipa Službe zaštite i spasavanja Herceg Novog postaviće bazen, kako bi se omogućilo gašenje vatre iz vazduha.
Čim se završi gašenje požara oko ugroženih kuća biće postavljen bazen kako bi bilo moguće gašenje požara iz vazduha.
RTCG nezvanično saznaje da će u gašenju požara pomoći i helikopteri i avioni iz Hrvatske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POŽAR KOD HERCEG NOVOG STIGAO DO KUĆA Vatrena stihija ugrožava naselje, jedan objekat već izgoreo, situacija je ALARMANTNA (VIDEO)

Izvor: Blic, 02.Avg.2022

Na požarištu u Njivicama situacija je sve kritičnija, a prema poslednjim informacijama sa terena, vatra je zahvatila jedan napušteni stambeni objekat, čemu svedoči gusti crni dim.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.