Pošta Severne Makedonije se izvinila zbog karte NDH, marka se povlači

Izvor: RTS, 09.Maj.2020, 17:24

Pošta Severne Makedonije se izvinila zbog karte NDH, marka se povlači

Pošta Severne Makedonije izvinila se zbog puštanja u upotrebu poštanske marke s mapom Hrvatske u granicama kvinslinške nacističke Nezavisne Države Hrvatske iz Drugog svetskog rata, prenosi portal Plusinfo.

Zbog predstavljanja pogrešne karte Hrvatske i drugih zemalja u regionu u celosti se povlači korišćenje ove marke koja je bila odštampana u 6.000 primeraka, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pošte.
"Izvinjavamo se zbog nenamerne greške pogotovo što se promocija edicije poštanskih marki Severne Makedonije u EU poklapa s Danom Evrope. Cilj nam je bio da se ovom poštanskom markom zahvalimo Hrvatskoj što za vreme njenog predsedavanje EU pruža veliku podršku našoj zemlji", zaključuje se u saopštenju Pošte Severne Makedonije.
U međuvremenu je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo otpravniku poslova Republike Severne Makedonije u Srbiji protestnu notu povodom štampanja i objavljivanja poštanske marke na kojoj se nalazi geografska karta fašističke Nezavisne Države Hrvatske. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pošte Severne Makedonije o skandalu za Dan pobede: Markica sa NDH je "nenamerna greška"

Izvor: Večernje novosti, 09.Maj.2020

Posle burnih reakcija povodom objavljivanja poštanske marke sa Hrvatskom u granicama NDH, pošte Severne Makedonije povukle su ceo tiraž od 6.000 primeraka Posle burnih reakcija povodom objavljivanja poštanske marke sa Hrvatskom u granicama NDH, pošte Severne Makedonije povukle...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.