Poslednje zbogom Dragojeviću uz suze, desetominutni aplauz i pesmu Vjeruj u ljubav

Izvor: BKTV News, 31.Jul.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednje zbogom Dragojeviću uz suze, desetominutni aplauz i pesmu "Vjeruj u ljubav"

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu danas je održan komemorativni skup povodom smrti pevača Olivera Dragojevića.

Od velikana hrvatske muzičke scene, oprostile su se kolege, prijatelji, ali i državni vrh Hrvatske.

Prisutni su se od legendarnog umetnika oprostili dirljivim rečima, desetominutnim aplauzom nakon kojeg su spontano počeli da pevaju pesmu "Vjeruj u ljubav".

FOTO: Tanjug/HINA/ MILAN SABIC

Pored ličnosti iz javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i kulturno života, komemoraciji su prisustvovali i predsednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministri.

"Ostaj zbogom, prijatelju": Emotivnim porukama poznate ličnosti se opraštaju od Dragojevića (FOTO)

Kompozitor i pevač Zlatan Stipišić Džiboni, jedan od Dragojevićevih najbližih saradnika i prijatelja, podelio je sa okupljenima u splitskom HNK sećanje na jedan događaj od pre dve godine.

"Zima. Oliverova kuća. Prva vrata, prvi komšija je ribarnica. S druge strane jedna konoba zove se Ribar i gledam ga kako veže brod. Zima, strašna bura. Veže se i on i sinovi. Nosi kesu s ribom što su uvatili. To je ta slika koju želim da podelim sa vama. Njegovo rodno mesto. Kuća, familija, njegovo more. Gde je tu muzika? Slika je puna muzike. I "Stine" i "Nocturno" i "Cesarica" i "Moj lipi anđele"", rekao je plačući Džiboni.

FOTO: Tanjug/HINA/ MILAN SABIC

U Hrvatskoj je danas proglašen Dan nacionalnog saučešća.

Dva broda Hrvatske ratne mornarice učestvovaće danas u Splitu u ispraćaju Olivera Dragojevića na večni počinak, gde će od gata sv. Nikole isploviti prema Veloj Luci.

Ispraćaj posmrtih ostataka Olivera Dragojevića biće u Splitu od Rive do Lučke kapetanije, gđe će u 19.50 kovčeg s njegovim posmrtnim ostacima biti ukrcan u katamaran za Velu Luku na ostrvu Korčuli.

Trag u beskraju: Uz ove Oliverove pesme smo rasli, zaljubljivali se... (VIDEO)

Tamo će u sredu u 18 sati na lokalnom groblju  Sv. Roka po lokalnim običajima biti obavljena sahrana legendarnog pevača i kompozitora.

Oko 500 brodića sa ostrva Hvara i Visa okupiće se večeras između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odale počast Dragojeviću, dok katamaran s njegovim kovčegom bude plovio tim morskim područjem u smeru Vele Luke na Korčuli gđe je odrastao.

FOTO: Tanjug/HINA/ MILAN SABIC

Brodiće koje budu okupljene između luke Hvar i Paklenih ostrva, trubljenjem će odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim kovčegom bude prolazio pored Hvara.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.