KOMEMORACIJA DRAGOSLAVU OGNjANOVIĆU: Vrstan advokat, ali pre svega veliki čovek (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMEMORACIJA DRAGOSLAVU OGNjANOVIĆU: Vrstan advokat, ali pre svega veliki čovek (FOTO)

Prijatelji i kolege u suzama govorili na komemoraciji, koja je održana u velikoj sali Advokatske komore. Kroz suze, prisetili su se dana koje su provodili zajedno, kako u sudnici, tako i privatno VELIKA sala Advokatske komore Srbije bila je pretesna da danas primi sve kolege Dragoslava Ognjanovića, koje su došle na komemoraciju i da izjave saučešće njegovoj supruzi Sanji i sinu Petru. Mladić je došao uprkos povredi ruke koju je zadobio prilikom subotnjeg napada. Pogleda >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << skrivenog iza naočara, Sanja je bez reči slušala sve ono što su advokati pričali o njenom suprugu, ne uspevajući da zadrži suze. O Miši, kako su ga svi zvali, imali su samo lepe reči. Kroz suze, prisetili su se dana koje su provodili zajedno, kako u sudnici, tako i privatno. Svi su bili jedinstveni u stavu da je Ognjanović bio vrstan advokat, ali pre svega veliki čovek. PROČITAJTE JOŠ: Advokati o egzekuciji Ognjanovića: Tražimo Komisiju za istraživanje ubistava i napada Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda, istakao je da je Ognjanović bio čovek koga je znalo pola Beograda, advokat od karijere, veliki drug, šmeker, neko ko se borio kao niko koga zna za zaštitu prava okrivljenih. Kako je kazao, bio je spreman da u odbranu klijenta ide do kraja. - Svakog trenutka očekujem da Miša uđe onako mlad, lep, pametan. On mi je otvorio vrata advokature. Mnogo sam od njega naučio o pravu, ali i o životu. I ovo njegovo streljanje ja ne mogu da prihvatim. Ako me čuješ, da znaš da ćemo uvek misliti na tebe - kazao je Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije. Uz veoma emotivan govor, od Ognjanovića se oprostio njegov stariji kolega Branislav Tapušković, naglašavajući da su zajedno radili u nekoliko "krupnih predmeta" u Srbiji i Crnoj Gori, među njima i odbranu Luke Bojovića. Drhtavim glasom, Tapušković je naglasio da je "Mišu trebalo doživeti u sudnici", a da se za njegovo prijateljstvo teško mogu naći reči.PROČITAJTE JOŠ: SRCEPARAJUĆA PORUKA SANjE PAPIĆ: Bivša misica se oglasila povodom ubistva supruga Dragoslava Ognjanovića (FOTO) Fotografije: D. Milovanović- Miša je bio hrabar, interesantan, ponekad neodgovoran, ali mu to nikada niko nije mogao zameriti - kroz suze je jedva smogao da kaže Momčilo Bulatović. - Izgubio sam velikog prijatelja. Ostaje mi velika rana, praznina. Ne mogu da se pomirim da ga više nikada neću videti. Goran Petronijević je istakao da je najviše izgubila Mišina porodica, ali da treba da budu ponosni na njega.- Ono što se njemu dogodilo, daje dodatnu mučninu - istakao je Petronijević. - Ako država nešto zna, a nije preduzela nešto, to je opasno. Ali, opasnije je ako država ništa ne zna. Tu su onda svi u problemu. Kako nezvanično saznajemo, sahrana će biti organizovana sutra u 13.30 na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PORODICA SKRHANA BOLOM Održana komemoracija Oliveru Dragojeviću, kolege kroz suze zapevale "Vjeruj u ljubav"

Izvor: Blic, 31.Jul.2018, 12:25

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu danas je održana komemoracija Oliveru Dragojeviću, kojoj je prisustvovao veliki broj članova porodice, prijatelja, kao i državnih zvaničnika. U prepunoj sali odzvanjao je aplauz, ali i pesma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.