Ponovo produžen pritvor ocu dečaka osumnjičenom za ubistvo deset osoba u Ribnikaru

Izvor: VOA, 30.Jun.2023, 12:42

Ponovo produžen pritvor ocu dečaka osumnjičenom za ubistvo deset osoba u "Ribnikaru"

BEOGRAD - Ocu dečaka K.K. koji je osumnjičen da je u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i školskog čuvara, produžen je pritvor za 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu. Kako se navodi u saopštenju, pritvor je prema okrivljenom V.K. produžen 30. juna zbog postojanja okolnosti da će u slučaju boravka na slobodi ponoviti krivično delo, kao i zbog toga što je za krivično delo za koje se tereti, propisana kazna više od 10 godina zatvora. Okrivljenom V. K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, navodi Viši sud. Pritvor V.K. je već jednom produžen 2. juna. V.K. je osumnjičen da je sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem i da ga je vodio u streljački klub, uprkos činjenici da K.K. ima 13 godina. Takođe se tereti da vatreno oružje nije držao u skladu sa propisima, odnosno da ga nije dovoljno obezbedio od drugih lica. Maloletni K.K. ne može krivično da odgovara za masovno ubistvo jer u trenutku kada ga je počinio nije imao punih 14 godina.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Produžen pritvor osumnjičenom za masovno ubistvo u okolini Mladenovca

Izvor: B92, 30.Jun.2023

Sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U.B. (21) iz Dubone, osumnjičenom da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio devet i ranio 12 ljudi...Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.